He-Man: The Most Powerful Game in the Universe voor iPhone uitgekomen

De jaren tachtig cultheld He-Man heeft een eigen iPhone-game gekregen die zichzelf lekker niet zo serieus neemt. Zo sla je tegenstanders tegen je eigen scherm terwijl je Castle Grayskull verdedigt tegen Skeletor, Beast Man en meer.

He-Man The Most Powerful Game un the Universe iPhone headerGeen bescheidenheid, geen hersens, wel spieren. De stripheld, tekenfilmheld en cultheld He-Man uit de jaren tachtig doet de iPhone en iPad aan in het nieuwe platform-actiespel He-Man: The Most Powerful Game in the Universe. Het door Chillingo uitgegeven spelletje neemt zichzelf vooral niet te serieus, wat geheel in lijn is met de franchise. Toch is het spel wel degelijk een goede kruising tussen een platformer en een vechtspel.

He-Man speciale kracht opladen iPhoneHet spel doet een beetje denken aan verschillende platformers op de Gameboy Advance. Het spel is kleurrijk, goed afgewerkt, een beetje heikneuterig en simpel qua gameplay. Met de linkerkant van het beeld veeg je minimaal om naar links en rechts te lopen, met een druk op de rechterkant sla je. Veeg omhoog aan de rechterkant en je springt, veeg nog eens en je springt wat hoger. Je kan de verschillende bewegingen combineren, zodat je bijvoorbeeld ook in de lucht tegenstanders een mep kan verkopen. Hoewel dat niet altijd even makkelijk is, bestuurt He-Man snel en doet het wat je verwacht.

He-Man hakken en slaanHet spel speelt zich natuurlijk af in Castle Grayskull waar je alle bekende tegenstanders van He-Man voorbij ziet komen. De App Store-omschrijving geeft al weg dat je bijvoorbeeld Skeletor en Beast Man als grote eindbazen zal tegenkomen. Dat zijn de confrontaties waar je wat meer voor nodig hebt dan de standaard gevechten tegen de grondtroepen. De meeste skeletten benader je, komen dan op je aflopen en vervolgens hoef je alleen nog maar op de rechterkant van het beeld te drukken om ze dood te slaan. Ziedaar: simpel qua gameplay. Toch kleedt He-Man het verrassend leuk en fout aan. Zo kan je hier en daar een geheime doorgang vinden en items zien waar je eigenlijk pas later met een bij elkaar gespaarde kracht, bij kan komen. Hier en daar stort de omgeving in alleen al omdat je een paar keer met je zwaard zwaait – je bent tenslotte He-Man – en als je in je ‘superstand’ staat, sla je tegenstanders zonder pardon tegen je eigen beeldscherm aan. Het spel laat verder geen kans onbenut om de campy tekenfilmmuziek naar voren te brengen.

He-Man eindbaasgevechtAan het einde van elk van de 27 levels word je beoordeeld op de mate waarop je een level hebt uitgespeeld. Dat gebeurt aan de hand van een sterrenaantal. Je ziet het aantal vijanden dat je gedood hebt en het aantal munten dat je hebt gespaard bijvoorbeeld. Helaas ontbreekt een indicatie hoeveel vijanden er totaal zijn. Je kan dus een level herspelen, denken dat je alle vijanden hebt verslagen en aan het einde ontdekken dat je er toch niet alles hebt uitgehaald voor de derde ster. Onwennig, maar avontuurlijker dan de meeste iPhone-games. Het past wel bij He-Man. Om je nog meer doelstellingen te geven, krijg je ook beloningen voor het uitvoeren van zoveel van die en die aanvallen, zolang overleven zonder geraakt te worden en meer in die trant. De beloningen komen in de vorm van kristallen die je nodig hebt om nieuwe bewegingen te kopen, en ja, om die eerder tot je beschikking te hebben kan je er ook echt geld tegenaan gooien.

He-Man: The Most Powerful Game in the Universe is een titel die je vooral niet serieus moet nemen. Het is wel een fraai afgewerkt en erg leuk knok-platformspel.

Downloaden: He-Man: The Most Powerful Game in the Universe (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2012, 11:54
Categorie Games
Onderwerpen chillingo, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.