‘Instagram krijgt video in komende update’

Instagram zou wel eens een video-optie zoals Vine kunnen krijgen. Dat beweert Techcrunch op basis van geruchten.

Instagram iPhone iPod touchInstagram krijgt mogelijk een video-optie, en Facebook zou de onthulling deze donderdag al kunnen doen op een conferentie. De website Techcrunch ving die geruchten op omtrent het populaire sociale netwerk waarmee je foto’s al tijden kan voorzien van een kleurenfilter. De toevoeging van video lijkt een logische stap voor Instagram, aangezien korte video’s via de Twitter-app Vine na de introductie van de applicatie op Android, het delen van korte filmpjes deed exploderen. Na de release oversteeg het aantal gedeelde Vine-video’s zelf het aantal Instagram-foto’s op Twitter.

Het artikel grijpt behalve nieuwe geruchten terug naar Reuters-journalist Matthew Keys, die een maand geleden al noteerde dat Instagram bezig is met video. Hij schreef toen dat er intern al getest werd met video, maar dat het nog niet bekend is of het als een nieuwe app wordt uitgebracht, of zal verschijnen als een update van Instagram zelf. Ook over de toevoeging van kleurenfilters is niets bekend, al lijkt dat bijna een verplicht nummer voor de app die daar groot mee is geworden. De video’s zouden tussen de 5 en 10 seconden lang worden.

Instagram heeft meer dan 100 miljoen actieve gebruikers per maand. Sinds Facebook de applicatie overnam, is dat aantal alleen maar gestegen.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 14:20
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.