Nieuwe Belgische iPad-magazines: Autoinfo, Roadhouse en Glitch Magazine

Drie Nederlandse en Belgische iPad-magazines uitgelicht: Glitch Magazine voor gamers, Autoinfo en Roadhouse voor auto- en motorliefhebbers.

iPad-magazines headerZe zijn wat lastiger te traceren dan nieuwe apps die uitkomen, maar dat wil niet zeggen dat er geen nieuwe magazines zijn uitgekomen voor de iPad. In dit artikel zetten we drie nieuwe Nederlandstalige aanwinsten op rij waar we nog niet eerder over schreven. In het Vlaamse Autoinfo lees je testen en ervaringen met auto’s, Roadhouse bedient de motorliefhebber in Nederland en België en Glitch Magazine is er voor de fanatieke gamers.

Autoinfo

Autoinfo is een initiatief van de website Hebbes.be, een website voor zoekertjes naar auto’s maar ook naar allerlei andere advertenties. Het magazine is dan ook niet van het kaliber AutoWeek, waarin elke week een enorme stapel items voorbij komt. Het legt de nadruk op ‘beleving’, en dat lijkt terug te komen in de stijlvolle layout met veel wit en vetgedrukte autonamen. Het digitale blad daterend van eind mei heeft gelukkig ook rijtesten naast het vluchtige nieuws. Zo is er een rijtest van de Opel Cascada en VW Beetle Cabrio, en lees je uitgebreid over de Mercedes CLA. Het tweede nummer laat nog even op zich wachten: dat verschijnt in oktober. Je kan het magazine gratis downloaden.
Downloaden: Autoinfo (gratis, alleen Belgische App Store, iPad, iOS 5.0+)

iPad-magazines Autoinfo

Roadhouse

Van de liefhebbers van vier wielen naar twee: Roadhouse is een iPad-blad voor de motorliefhebber in Nederland en België. Dat zie je natuurlijk terug in de Nederlandse taal, maar ook in door het blad aangedragen routes die je zelf met de motor kan rijden in bijvoorbeeld Limburg en Vlaanderen. Het magazine heeft verder verhalen van motorrijders en hun rit, tips & tricks, column en head 2 head: een strijd tussen twee motormuizen. Net als bij Autoinfo download je elk nummer gratis in Roadhouse.
Downloaden: Roadhouse (gratis, iPad, iOS 4.3+)

iPad-magazines Roadhouse

Glitch Magazine

Een Nederlandstalig gamesmagazine exclusief voor de iPad, uit België. Glitch Magazine gaat Invader Magazine achterna, en heeft óók allerlei geanimeerde artikelintroducties. Glitch bedient ook nog lekker vlot, maar het moet meteen gezegd worden dat het contrast tussen de geanimeerde onderdelen levensgroot is met de lappen tekst die erop volgen. Die ogen statisch en eigenlijk best saai. De schrijfstijl is wat meer op een algemene doelgroep gericht dan de jongereninsteek van Invader Magazine, en qua rubricering onderscheidt het blad zich met indiegames, ontwikkelaars aan het woord en e-sports. Je kan elk nummer gratis proberen. Een jaarabonnement met twaalf nummers kost 44,99 euro.
Downloaden: Glitch Magazine (gratis, iPad, iOS 5.0+)

iPad-magazines Glitch Magazine

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 14:29
Categorieën Belgische apps, Kiosk, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, magazine, tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.