Instagram krijgt Facebook’s vrienden taggen na update

Instagram gaat Facebook achterna en heeft nu de optie om mensen te taggen op foto's in de app. Je ziet je eigen foto's terug op je profielpagina.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Instagram iPhone iPod touchInstagram is overgenomen door Facebook, en dat zal niemand nu meer ontgaan met ingang vanaf de laatste update van de foto-app. Het sociale netwerk voor nostalgische kiekjes maakt het vanaf versie 3.5 van de applicatie mogelijk om vrienden te taggen op de foto’s die je hebt geschoten. Vrienden die je op de foto’s aanwijst, worden meteen bij de foto gemeld en zo kan iedereen zien wie er op de foto staat. De functie is natuurlijk gelijk aan de functie van Facebook, waarmee je al ruime tijd vrienden kan taggen (aanwijzen) op foto’s om ze op de hoogte te stellen van de publicatie van de foto.

Instagram vernieuwd profielIn Instagram krijg je de optie nadat je het kleurenfilter op de foto hebt toegepast, in hetzelfde scherm als waarin je de foto een omschrijving geeft en aantikt op welke sociale netwerken je de foto wil delen. Op dat scherm voeg je nu mensen toe, waarna je net als in Facebook op plaatsen in de foto kan drukken om een tag toe te voegen. Voorlopig gaat de app daarbij nog alleen van Instagram-gebruikers uit, maar de volgende stap laat zich raden.

Aansluitend heeft Instagram 3.5 voor de iPhone een nieuwe knop op je profielpagina gekregen waarop je foto’s waarop je zelf staat, kan terugzien. Privacyinstellingen vind je vanaf nu terug onder de knop Je profiel bewerken op je profielpagina, waarbij je keuze hebt uit een wachtwoord wijzigen, mailadres aanpassen, telefoonnummer invoeren, je geslacht veranderen en aangeven dat je foto’s privé zijn. Als je wilt aangeven dat foto’s waarop je zelf staat niet automatisch worden geplaatst in je profiel, dien je de instellingenknop in de nieuwe pagina ‘Foto’s van jou’ te drukken. Je bepaalt dan of foto’s automatisch geplaatst worden, of handmatig na jouw goedkeuring. Overigens mag je tot 16 mei bepalen dat foto’s van jou verborgen blijven voor anderen. Daarna wordt de pagina openbaar en voor iedereen inzichtelijk.

Als je het hartgrondig oneens bent met de vernieuwingen, kan je misschien een probleem doorgeven onder de instellingen in de app – maar volgens de App Store-omschrijving is de nieuwe knop ‘Een probleem rapporteren’ vooral bedoeld voor feedback over fouten in de app.

Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 11:04
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, instagram, taggen

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.