iOS game-update: Dark Avenger, tekstavontuur Sorcery en Oh My Heroes!

Dungeon Hunter 4-fans opgelet: Dark Avenger is een hakspel dat nog lekkerder speelt! En dan is er het speelbare boek Sorcery: wauw.

GU DO Dark Avenger headerDenk het nieuwe Angry Birds Friends even weg en dan kun je wel stellen: we zijn in een heroïsche bui vandaag. We besturen in een apart artikel al ons eigen ruimteschip in Star Command, maar nu gooien we er in de iOS game-update ook nog drie koene ridderavonturen tegenaan. Oh My Heroes! is een vluchtig online multiplayerspel, Dark Avenger is een hakspel dat we fans van Dungeon Hunter 4 meteen kunnen aanraden en dan is er het speelbare boek Sorcery nog. Wauw.

Sorcery: indrukwekkend tekstavontuur

GU DO Sorcery iPhone iPadBij sommige games vraag je je tijdens het spelen af ‘Hoe maken ze het toch?’ Sorcery is zo’n game. Het is een tekstavontuur dat leest als een interactief boek, waarbij je niet zomaar hier en daar een mespuntje van het verhaal naar je eigen hand zet, maar waarbij je echt het verhaal vórmt. In het spel begin je te ‘lezen’ op een 3D-kaart in fraaie visuele stijl en zo plot je zelf het verhaal uit waarin je echt voor duizenden keuzes komt te staan. Dat varieert van puzzels oplossen tot paden kiezen tot besluiten of je een tegenstander aanpakt. Het verhaal wordt elke keer aangepast op hoe je speelt en om dat te visualiseren, worden stukjes papier met tekst zichtbaar weggehaald en vervangen in het spel. Erg cool gedaan. En dan hebben we het nog niet over de zwaardvechterij die zich voltrekt in het spel, eveneens dankzij keuzes die je razendsnel maakt en meteen ‘op papier’ zijn terug te zien. De verschillende monsters kan je echt leren kennen om erop te anticiperen, maar anderzijds blijft er met maar liefst 48 te ontwikkelen spreuken ook nog genoeg te experimenteren in de gevechten. Als je genoten hebt of zelfs maar getwijfeld hebt om eerder het prijzige tekstavontuur King of Dragon Pass te spelen, mag je nu meteen tot aankoop over gaan. De kans dat je snel nog zo’n diepgaand spel tegenkomt, achten we niet zo groot.
Downloaden: Sorcery! (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

Online ridderen: Oh My Heroes!

GU DO Oh My Heroes iPad iPhoneZwaarden trekken. We doen niets liever vandaag. Oh My Heroes is totaal niet van de diepgang van Sorcery, maar juist vluchtig en plat vermaak. Letterlijk, dat laatste. Oh My Heroes is een 2D-hakspelletje waarin je met wat teamgenoten online knokt tegen andere teams in kerkers die je van opzij bekijkt. Je kan individueel knokken in Deathmatch, georganiseerd vechten in Team Deathmatch en dan is er nog King of the Hill, waarin je een gebied moet veroveren en beschermen. Het spel met het uitroepenteken aan het einde, doet het in een cartoony uiterlijk waarbij je kristallen moet zien te bemachtigen door de pot te winnen. Vooraf kies je een willekeurig personage uit om de strijd mee aan te gaan. Dat is een leuk idee, maar in-app aankopen voor betere uitrusting en wapens zorgen ervoor dat niet alles in het spel zo willekeurig bepaald is – en in de toekomst moeten er nog meer upgrades beschikbaar komen. Ontwikkelaar Triniti Interactive (bekend van Call of Mini) belooft echter ook dat er nog een singleplayer aan zit te komen. Het is al met al dus een aardig groot pakket, dit Oh My Heroes!
Downloaden: Oh My Heroes! (€0,89, universeel, iOS 5.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=KqZK1F8SXIw

Trailer van de Dag: Dark Avenger

GU DO Dark Avenger iPad iPhoneAls spelers van hack & slash-games worden we maar verwend de laatste tijd. Dungeon Hunter 4 heeft akelige freemium-manieren waardoor je het spel niet fatsoenlijk verder kan spelen zonder te wachten of te betalen, maar heeft een fantastische aankleding en ziet er onovertroffen goed uit. En nu is hier het volgende gratis te downloaden hakspel alweer. Dark Avenger is een freemium-game van Gamevil, waarbij het altijd nog even afwachten is hoe lang het spel leuk blijft als je er geen geld in steekt. Onze eerste indruk is echter erg goed: Dark Avenger slaat je niet zoals DH4 om de oren met onbetaalbare upgrades en verplichte aankopen de eerste levels – en die levels spelen we bovendien met een grijns door. De besturing is hetzelfde als in de concurrent. Centraal rechts staat je basis actieknop en drie knoppen er omheen geven je speciale acties, links geef je met een virtuele stick richting aan je ridder (of boogschutter of tovenaar). Maar… de actie is veel soepeler. Je kan je personage nauwkeurig sturen en de beste man zwiert en zwiept met overtuiging. De knoppen reageren sneller en fijner dan in DH4. Dat de omgevingen monotoon zijn, wordt gecompenseerd door een enorme speelbaarheid: je kan elk level in een verhaal- en uitdagingsstand spelen, er is een highscore-arena en een online team deathmatch. Dark Avenger is het proberen waard.
Downloaden: Dark Avenger (gratis, universeel, iOS 4.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=WoozrR5HL1U

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2013, 19:43
Categorie Games
Onderwerpen dungeon, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.