Apple telt op naar 50 miljard app-downloads

Apple heeft een teller op de website geplaatst waarmee ze de 50 miljard appdownloads aankondigen. De persoon die de 50 miljardste app downloadt krijgt een iTunes-cadeaubon van 10.000 dollar.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

50 miljard apps
Apple heeft een teller op de website gezet, waarmee ze optellen naar 50 miljard app-downloads. De persoon die de 50 miljardste app downloadt kan een App Store-cadeaubon van $10.000 tegemoet zien. De 50 volgende klanten krijgen een App Store-cadeaubon van $500. Daarnaast heeft Apple een lijst gemaakt met de meest populaire apps aller tijden, met veel bekende namen.

De wedstrijd staat open voor iedereen die ouder dan 13 jaar is en in één van de 155 landen woont waar de App Store beschikbaar is. Je maakt per dag maximaal 25 keer kans. Om zich aan wettelijke regels te houden heeft Apple ook een formulier online gezet waarmee je kans kunt maken zonder een app te downloaden. De teller op de website en in iTunes is volgens Apple puur illustratief – al zullen er ook deze keer weer mensen zijn die op basis van de snelheid van de teller gaan uitrekenen wanneer het getal 50.000.000.000 wordt bereikt.

In januari 2013 vierde Apple de 40 miljardste appdownload, maar verbond er geen winactie aan. De eerste grote mijlpaal was in januari 2011: toen werd opgeteld naar 10 miljard App Store-downloads en was er eveneens een iTunes-cadeaubon van $10.000 te winnen. Het is dit jaar voor de eerste keer dat Apple een veel grotere groep appdownloaders verrast met een cadeaubon. Je krijgt het tegoed uitgekeerd in lokale valuta, dus in ons geval een cadeaubon van zo’n €7.700. En om aan te geven hoe snel het de laatste jaren gaat: in januari 2010 was Steve Jobs nog blij met 3 miljard downloads. Hij zei erover:

Three billion applications downloaded in less than 18 months–this is like nothing we’ve ever seen before.

Populaire apps

Apple heeft ook een pagina gemaakt met de meest populaire apps aller tijden, zowel betaald als gratis. In de lijst staan uiteraard veel bekende namen, zoals Facebook, YouTube en Skype. De lijst is aangepast aan de lokale situatie in elk land. Zo staan in de Amerikaanse top 5 apps als Pandora Radio en Angry Birds Seasons, terwijl die in de Nederlandse top 5 niet voorkomen. Hieronder zie je ‘onze’ top 5 voor betaald en gratis. De rest van de lijst kun je bekijken in de App Store-app.

app store gratis toplijst app store gratis toplijst

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2013, 10:01
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.