imojiapp-icoon-groot

Maak stickers van jezelf en vrienden met de Imoji-app

Met de Imoji-app voor iPhone maak je grappige stickers van jezelf en vrienden, die je via iMessage kunt versturen. Foto maken, uitknippen en iemand verrassen met een gekke foto, moeilijker hoeft het niet te worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is leuk om emoticons en stickers te gebruiken in chatprogramma’s, maar het wordt nog leuker als je een sticker van jezelf kunt gebruiken. Dat is het idee achter Imoji, een gratis app waarmee je grappige stickers maakt van je eigen gezicht. Je maakt een foto van jezelf of kiest een bestaande foto, plaatst de foto in een sjabloon en knipt daarna de randjes nog wat bij. Stuur ze naar vrienden en je weet zeker dat ze krom zullen liggen van het lachen.

Hieronder zie je als voorbeeld de acteurs van de serie Big Bang Theory:

imoji-big-bang

Dat ziet er strak en professioneel uit, maar voordat je van jezelf en je vriendenkring een soortgelijke collectie stickers hebt, ben je wel een halfuurtje verder. De gebruikersinterface van Imoji is bovendien wat verwarrend: hoe werkt dat uitknippen van de stickers nou eigenlijk? En hoe zorg je dat zo’n sticker in een iMessage-bericht terechtkomt? Na wat uitproberen wordt duidelijk hoe het werkt.

Veel geduld nodig

Het vergt wat oefening om echt leuke stickers te maken. De voorbeelden van Japanse meisjes met roze kapsels die je in de App Store vindt, zijn met enorme precisie uitgesneden (misschien hebben de makers dat wel op de desktop gedaan). Als iPhone-gebruiker moet je met engelengeduld langs oren en haarlokken bewegen, om te zorgen dat het er strak uitziet. Tip: kies in het begin vooral vrienden met weinig haar, dat scheelt knipwerk. Op onderstaande screenshots heb ik de foto’s superslordig uitgeknipt. Dat geeft nog steeds een leuk effect, maar als je er meer tijd in steekt worden ze mooier. De persoonlijke stickers die je maakt verschijnen in een cirkel. Sleep je een van de plaatjes naar het middelpunt, dan opent een iMessage-bericht waar je zelf nog wat tekst aan kunt toevoegen.

imoji-cirkel imoji-knippen

Alleen voor iMessage

Je kunt niet vanuit de iMessages-app meteen een imoji aanmaken, maar moet daarvoor eerst van app wisselen. Helaas worden andere berichtendiensten dan iMessage ook nog niet ondersteund, dus in WhatsApp, Snapchat en andere populaire apps staan ze niet tot je beschikking. Wil je een zelfgemaakte sticker bewaren of in andere toepassingen gebruiken, dan zit er niets anders op dan de sticker via iMessage naar jezelf sturen. Daarna sla je de sticker vanuit iMessage op in de camerarol. Het is te hopen dat Imoji nog wat meer functies krijgt, zoals de ondersteuning voor meer berichtenapps en mogelijkheden om de stickers zelf te bewerken, door bijvoorbeeld brillen en snorren toe te voegen.

Wel el handig is, is dat Imoji je de mogelijkheid geeft om alle stickers overzichtelijk in groepjes (kringen) in te delen, zodat je je kattenstickers goed kunt scheiden van de vrienden van je voetbalteam. Wil je bestaande stickers met gezichten van bekende mensen gebruiken, dan kun je een zoekfunctie gebruiken om in de collectie openbare stickers te zoeken. De stickers die je zelf maakt staan privé in de app, maar je kunt ze ook publiek maken, zodat anderen jouw supergrappige sticker ook in iMessage-berichten kunnen gebruiken.

Imoji is net als Ultratext niet een app die je maandenlang blijft gebruiken, maar die op het moment gewoon grappig is om eens te proberen. Leuk om te geven, leuk om te krijgen.

Pluspunten

  • Grappige app, leuk om te proberen
  • Een van de weinige mogelijkheden om stickers van jezelf te maken

Minpunten

  • Uitknippen van stickers is erg veel werk, de software moet dit automatisch kunnen doen
  • Beperkt tot iMessage, alleen via omweg in andere apps te gebruiken

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juli 2014, 13:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen applijst, emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.