ultratext icoon groot

Ultratext: grappige gifjes maken voor iMessage

Ultratext is een gratis app waarmee je makkelijk animated gifs maakt voor iMessage en sociale netwerken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ultratext-imessageUltratext is een simpele app waarmee je supergrappige animaties maakt. Tik wat woorden in, maak een gekke foto van jezelf en verstuur het via iMessage. De ontvanger moet gegarandeerd (glim)lachen. De kleurrijke animaties flitsen over het scherm. Daarom niet zo geschikt voor een bericht waarin je het einde van je relatie aankondigt, maar best leuk om zomaar iemand te verrassen met een lief berichtje.

Ultratext kan eigenlijk niet simpeler zijn: je start de app op, tikt een woord en de app maakt van elk woord een apart frame in de animatie. Je voegt een gekke foto toe en de eerste animatie is klaar. Tik op de knop linksboven en je hebt de keuze om de animatie per sms, Instagram, e-mail, iMessage of Facebook te versturen. Opslaan als videofilmpje kan trouwens ook. Het maken van een animatie kost maar een paar seconden. Ultratext kiest zelf automatisch een paar felle kleuren, zodat het er altijd vrolijk en opvallend uitziet.

Wil je wat meer invloed op het eindresultaat, dan kan dat ook. Tijdens het tikken van een woord tik je op het kleurenwiel om zelf de tekst- en achtergrondkleur in te stellen. In een balk op het scherm zie je welke woorden en foto’s je achter elkaar hebt gezet.

Je bent trouwens niet verplicht om je animated gif via iMessage te versturen. Je kunt het net zo goed op Instagram publiceren, maar het is voor iMessage juist wel heel geschikt. Het lijkt alsof je moeite hebt gedaan, maar het stelt met Ultratext helemaal niets voor. De ontvanger krijgt de animatie niet meteen te zien: hij/zij moet eerst iMessage openen en krijgt het eerste frame te zien, dus dat moet wel uitnodigen om het filmpje te klikken. De ontvanger hoeft natuurlijk geen Ultratext te hebben.

Lees ook: Shoot: eindelijk makkelijk GIFjes maken en sturen op iPhone

ultratext-2 ultratext-1

Verschil met Shoot

Het verschil met de eerder besproken app Shoot is dat Ultratext echt extreem ultrasimpel is. Een gifje maken is met Shoot ook makkelijk om te doen, maar je maakt daarbij een video van jezelf, zonder dat je er tekst aan toe kunt voegen. Ultratext is anders: die maakt de animatie op basis van tekstjes en je kunt er wel wat grappige selfies aan toevoegen, maar het gaat in feite om de tekstanimatie.

Ultratext is bedacht door iOS-ontwikkelaar Andrew Farmer en webdesigner Jonathan Thomas. Ze doen het naast hun normale baan en zien zichzelf niet als een echt bedrijf. Na wat experimenteren met andere apps kwamen ze op het idee van Ultratext. Je moet in een paar seconden iets leuks kunnen maken. Hoewel Ultratext leuk is, is de lol er natuurlijk ook al weer snel vanaf: als je een stuk of tien van dit soort berichtjes hebt gekregen, is de verrassing er wel een beetje af. Maar tot dat moment: gewoon eens proberen!

Pluspunten

  • Originele berichten sturen

Minpunten

  • Je kan gifjes niet opslaan

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 20:03
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen animated gif, chatten, gif

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.