NOS-app: zelf kiezen welk nieuws je wilt zien

De NOS-app voor iPhone en iPad laat je voortaan kiezen voor welk nieuws je een aparte pagina wilt hebben. De app is opgefrist voor iOS 7.

NOS iPhone iPad appDe iPhone- en iPad-app van de NOS is voortaan beter op je smaak af te stemmen. Na de nieuwste update heb je zelf de touwtjes in handen welk nieuws je wilt lezen. In het hoofdmenu kan je bepaalde categorieën nieuws en sportnieuws uitschakelen. Zo kies je er bijvoorbeeld voor opmerkelijke berichten wel te zien, maar berichten over het Koningshuis niet. De applicatie heeft zijn uiterlijk ook meer afgestemd op iOS 7.

De NOS-app oogde al strak en lekker rustig, maar is nu nog net wat soberder uitgevoerd. Zo staan er geen randen meer om de nieuwsoverzichten heen en is de terugknop vanaf een artikel naar een overzicht een pijltje geworden. De app heeft de laatste ronde vormen van zich afgeschud.

NOS nieuws overzichtNOS nieuws foto uitgevouwen

NOS voor de iPhone en iPad kent wat meer rode details, met als meest in het oog springende element de lijn die onder de tekst komt te staan als je op een artikel drukt. Je kan je wel afvragen waarom je nog steeds expliciet op de foto boven een artikel moet drukken om die te zien. De laatste verandering is dat het hoofdmenu niet langer uitvouwt onder de NOS-kop, maar onder een ‘hamburgerknop’.

Onder die hamburger zie je de rubrieken van nieuws die je wilt zien. Met de lichtgrijze Wijzigen-knop in het menu schakel je de pagina’s die je wilt zien in en uit, waarbij je keuze hebt uit binnenland, buitenland, politiek, econonomie, opmerkelijk, Koningshuis, voetbal, wielrennen, schaatsen, tennis, WK Nieuws en de Tour. De standaardpagina’s Uitzendingen, Nieuws, Sport en Video’s mag je niet uitschakelen. Daar blijft NOS aan vasthouden. NOS bepaalt dus ook nog steeds welk nieuws je ziet op de hoofdpagina bij binnenkomst van de app.

NOS rubrieken kiezen NOS uitgebreid hoofdmenu

Niet alleen de nieuwsapp van NOS is naar eigen smaak in te richten. Bij concurrent NU.nl kan je onderwerpen filteren waar je geïnteresseerd in bent, waar je vervolgens pushberichten over kan ontvangen. De nieuwssite experimenteert met slimmere pushberichten.

Downloaden: NOS (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2014, 11:18
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp nos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.