Hoe telde Apple naar 50 miljard App Store-downloads?

The Next Web heeft uigezocht welke App Store-downloads precies meetelde naar de mijlpaal van 50 miljard downloads eerder deze week.

50 miljard downloads bedanktHet is feest bij het App Store-team van Apple: eerder deze week werd namelijk de 50 miljardste iOS-applicatie gedownload. We weten inmiddels wie de download heeft gemaakt en om welke app het ging, maar één ding was nog onduidelijk: hoe heeft Apple exact naar de 50 miljard geteld? Telt één app die je op zowel iPhone als iPad installeert als twee downloads, of slechts als één? En hoe zit het met App Store-updates? The Next Web heeft deze vragen aan Apple voorgelegd, waardoor we nu weten dat werkelijke aantal appdownloads een stuk hoger ligt.

Volgens Apple wordt eigenlijk niet het aantal app-downloads geteld, maar gaat het om app-aankopen. Nadat je de app één keer op een iOS-apparaat hebt geïnstalleerd wordt hij meegeteld in de grote downloadlijst. Zet je hem via de App Store daarna ook op bijvoorbeeld je iPad of een iPod touch met dezelfde Apple ID, dan telt dit niet als een tweede of derde keer. Installeer je later een update voor de betreffende app, dan wordt dit ook niet meegerekend als extra download.

Google kondigde niet lang geleden aan 48 miljard app-downloads voor Android-devices te hebben geteld. Zij rekenden daar ongeveer hetzelfde als Apple naartoe: ook bij Google worden installaties na de eerste aanschaf en updates niet meegerekend. Het herdownloaden van vooraf geïnstalleerde applicaties telt ook niet mee. Op iOS-apparaten zit dat weer net wat anders: er staan een paar eigen apps van Apple in de App Store, zoals Garageband en , maar het downloaden hiervan is optioneel. Deze downloads worden daarom wel gewoon meegeteld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 10:45
Categorie Uncategorized
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.