BlackBerry Messenger voor iOS krijgt geen iPad-versie

BlackBerry Messenger zal niet op de iPad beschikbaar zijn. Dit maakte het bedrijf bekend. De iPad is volgens BlackBerry niet mobiel genoeg.

BlackBerry MessengerEerder deze week werd bekendgemaakt dat BlackBerry Messenger ook voor iOS zal verschijnen. iPad-gebruikers blijken alleen pech te hebben: BlackBerry zegt namelijk de app alleen voor de iPhone uit te willen brengen. Volgens BlackBerry-topman Vivek Bhardwaj is de iPad niet mobiel genoeg, waardoor het niet handig zou zijn om BlackBerry’s berichten-app er op te draaien. Toch sluit Bhardwaj niet uit dat er in de verre toekomst alsnog een iPad-versie uit kan komen.

Bhardwaj zei onder andere het volgende over een mogelijke iPad-versie van BlackBerry Messenger:

Als je kijkt naar tablets, computers en andere schermen, dan zie je dat de momenten waarop je ze gebruikt veranderen. Op het moment ligt daarom de focus volledig op de introductie van BlackBerry Messenger op smartphones.

Hoewel er een kans bestaat dat je alsnog de iPhone-versie van BlackBerry Messenger op de iPad kunt installeren, is de kans ook aanwezig dat BlackBerry deze mogelijkheid opzettelijk zal blokkeren. Concurrent WhatsApp heeft immers ook een iPhone-app die niet via de App Store op een iPad geïnstalleerd kan worden. Concurrenten met een wel gewoon werkende iPad-app zijn er echter genoeg, waaronder Apple’s eigen iMessage en Google’s nieuwe Hangouts-app.

De introductie van een iOS-versie van BlackBerry Messenger was deze week groot nieuws. De berichtendienst maakt het al lange tijd mogelijk om berichtjes via je internetverbinding met anderen uit te wisselen, iets dat voor veel mensen de reden was waarom ze een BlackBerry kochten. Toch lijkt BlackBerry wat laat te zijn met de iOS-versie: inmiddels wemelt het namelijk van de concurrenten voor de ooit vrij bijzondere berichtendienst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 9:59
Categorie Diensten
Onderwerpen blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.