Uitchecken met OV chipkaart

NS Reisplanner Xtra helpt met uitchecken OV-chip

NS Reisplanner Xtra versie 3.2 voor iPhone en iPad geeft voortaan een pushbericht als je moet uitchecken met je OV-chipkaart.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Uitchecken met OV chipkaart Leonie de VosDe NS heeft meer nieuws vandaag dan de nieuwe Europees georiënteerde treinapp NS International. De Nederlandse editie NS Reisplanner Xtra is ook voorzien van een update. De voornaamste functie daarvan is de mogelijkheid om meldingen te activeren voor het in- en uitchecken met je OV-chipkaart. Stap je over naar een andere vervoersmaatschappij en moet je dus uit- en inchecken, dan herinnert de app je daaraan met een pushbericht.

NS Reisplanner Xtra meldingDe OV-chipkaartmeldingen kan je instellen als je een reis opslaat. Als je daarvoor kiest in NS Reisplanner Xtra 3.2, zie je een pop-upscherm waarop je aangeeft welke meldingen je wilt ontvangen. Behalve voor de OV-kaart, kan je ook wijzigingen in het traject en storingen in- of uitschakelen. Voor de duidelijkheid meldt de NS in de update-omschrijving dat de OV-chip meldingen alleen werken bij binnenlandse vervoerders.

De update lost nog een ander klein puntje op: je kan recent gekozen stations nu verwijderen uit de lijst. Ook moeten fouten en vastlopers uit de app zijn gehaald.

Downloaden: NS Reisplanner Xtra (gratis, universeel, iOS 6.1+)

Foto: Leonie de Vos/ Flickr CC

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2014, 16:30
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen ns reisplanner, openbaar vervoer, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.