Geheimen-app Secret maakt onderscheid tussen vrienden en de rest

Geheimen-app Secret creëert voor zichzelf een tweede kans. De iPhone-app maakt voortaan onderscheid tussen berichten van vrienden en de rest.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

SecretGeheimen-app Secret, die vorige maand ook in Nederland zijn debuut maakte, maakt voortaan onderscheid tussen de anonieme berichten van je vrienden en de mensen buiten je netwerk, bijvoorbeeld in de rest van Nederland of zelfs wereldwijd. De op het oog kleine wijziging, die eerder al in de Android-app werd geïntroduceerd, zou wel eens een belangrijke kunnen zijn om het gebruik van de app onder afhakers weer te stimuleren.

Veel mensen zijn al vrij snel na het Nederlandse debuut afgehaakt omdat ze helemaal niet geïnteresseerd zijn in de berichten die volslagen onbekenden delen. Zij willen het liefst alleen de berichten van vrienden zien. Dankzij de laatste update is dat nu mogelijk. In de nieuwe Friends-categorie vind je alleen de berichten van vrienden en vrienden van vrienden. Wel geïnteresseerd in de overige berichten of gewoon nieuwsgierig? Dan kies je bovenin de iPhone-app voor ‘Explore’.

Secret maakt onderscheid tussen berichten van vrienden en de restSecret maakt onderscheid tussen berichten van vrienden en de rest

In de gehele app is het ontwerp op kleine punten wat verbeterd. Zo geeft een oranje bolletje bijvoorbeeld aan dat er nieuwe berichten in een van de twee categorieën is toegevoegd. Ook het delen vanuit de app is eenvoudiger geworden. Bij elk bericht vind je voortaan rechts bovenin de welbekende deelknop uit iOS waarmee je Secret-berichten met slechts een paar taps met andere vrienden kunt delen. Hiermee wil Secret waarschijnlijk ook de exposure van de app stimuleren. Eenvoudiger delen zou betekenen dat gebruikers dat eerder doen en daardoor zien meer mensen Secret-berichten op bijvoorbeeld Twitter en Facebook verschijnen.

Ga jij Secret (weer) gebruiken?

Downloaden: Secret (gratis, iPhone, iOS 7.0+ )

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp secret

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.