Google+ Local-app verdwijnt uit App Store op 7 augustus

Google+ Local verdwijnt. De iPhone-app zal op 7 augustus uit de App Store worden gehaald. Twee dagen later verdwijnt ook de Google Latitude-app.

google local appDe Google+ Local-app, die in de Nederlandse App Store Google+ Lokaal heet en voorheen bekend stond als Google Places, gaat verdwijnen. Google heeft via een e-mail aan gebruikers bekendgemaakt dat Google+ Local op 7 augustus uit de App Store wordt gehaald. De app maakt het mogelijk om locatiegebaseerd naar restaurants en bedrijven te zoeken en lijkt wel een beetje op Yelp. Maar nu de Google Maps-app ook al dergelijke informatie bevat, is er geen behoefte meer aan een aparte app. In de Google Maps-app is sinds kort de Explore-functie toegevoegd, waarmee je met Eat, Drink en Shop leuke adresjes vindt.

google localDaarmee is de functionaliteit eigenlijk vergelijkbaar met het vroegere Google Places, dat in januari 2011 werd aangekondigd en in juli 2012 de naam wijzigde naar Google+ Local. De plus was bedoeld om duidelijk te maken dat er ook een sociaal aspect aan Google+ Local zit. Je kunt bijvoorbeeld zien wat mensen in je Google+ kringen te zeggen hebben over locaties. Zelf kun je ook locaties beoordelen met een sterrenwaardering of een review. Na 7 augustus zal de Google+ Local-app niet langer verkrijgbaar zijn en niet langer werken. Bestaande reviews zullen worden overgeheveld naar je Google+ profiel en verschijnen in de Maps-app.

Google Latitude zal ook worden opgeheven en verdwijnen als losse app. Wij gokken alvast dat de onbekende en weinig gebruikte Schemer-app van Google het volgende slachtoffer zal zijn.

Downloaden: Google+ Lokaal (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 9:11
Categorie Reizen
Onderwerpen google, google maps, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.