Slimrun: serieus in beweging komen met iPhone-app

Slimrun is een gratis te downloaden en serieuze iPhone-app om je aan het lopen of hardlopen te krijgen. Dat gebeurt met steminstructies.

Slimrun in beweging komen iPhone-appHet is een trend onder fitnessprogramma’s: in zo weinig mogelijk tijd zoveel mogelijk op kracht, conditie en fitheid komen. Kijk maar eens naar de overdonderende hoeveelheid ‘7 minute workout‘ apps. Of Adidas’ miCoach multi-sport, waarin je met twee kleine oefeningen aan een trainingsschema begint. Trainen doe je volgens de laatste generatie apps gewoon even tussendoor. Slimrun is een iPhone-app aan het andere uiterste. De applicatie neemt ruim de tijd om je op pad te helpen. Je zet er gesproken lessen mee op die je beluistert tijdens het lopen of rennen. De eerste les duurt bijvoorbeeld drie kwartier en stelt de methodiek aan je voor én begeleidt je met instructies.

De lengte van de oefening is vaak zo’n drie kwartier. Vooraf geef je gewicht en lengte aan en je geeft een inschatting van je eigen conditie. Is die zeer matig, redelijk of eigenlijk gewoon best goed? Het is bepalend voor de les waarin je begint. Tot en met niveau zes kan je gratis lessen in de applicatie, daarna leg je 3,59 euro per 30 dagen neer voor volgende lessen. Het is een abonnementsconstructie, maar zonder automatische verlenging.

Lessen worden apart gedownload zodat ze ook zonder internetverbinding zijn te raadplegen. Zodra de les binnen is, begint hij af te spelen. Je kan daarbij het beeld van de iPhone uitschakelen: die heb je niet nodig tijdens de oefeningen. Het luisterprogramma instrueert, neemt vorderingen door en speelt muziek af. Het is eigenlijk een podcast voor tijdens het hardlopen. Of de looppas, als hardlopen nog een brug te ver is. Slimrun is serieus in zijn intenties.

Slimrun luisteren naar les Slimrun in beweging komen lessen

In totaal heeft Slimrun 52 lessen opbouwend in uitdaging, opgedeeld in 3 niveaus. De toepassing downloadt de volgende les voor je, en je kan op elke les terugvallen die offline is opgeslagen. De loopschema’s in de app zijn ontwikkeld door triatleet Remy Vasseur en de applicatie is bedacht in overeenstemming met gewichtsconsulenten.

Downloaden: Slimrun (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2013, 21:15
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen hardlopen, wielrennen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.