iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 8-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: MiniWiki

Deze Wikipedia-app is speciaal ontworpen voor je Apple Watch. Met MiniWiki kun je heel snel en gemakkelijk Wikipedia-pagina’s vinden over locaties en bezienswaardigheden bij jou in de buurt. De meestgelezen pagina’s van dit moment kun je snel opvragen en lezen. Zoek je een specifiek artikel? Dan kun je deze zoeken door te dicteren of de letters te tekenen op je horloge. Om een artikel later te lezen kun je deze toevoegen aan je bladwijzers, maar daarvoor moet je helaas wel een in-app aankoop doen.

MiniWiki werkt volgens ons sneller dan verwacht. Binnen no-time heb je veel verschillende pagina’s voor je neus, die je helemaal kunt lezen. Het enige nadeel is dat er geen ondersteuning is voor afbeeldingen, maar dat heeft als voordeel dat artikelen sneller laden.

De ontwikkelaar van MiniWiki heeft nog meer handige apps voor de Apple Watch. Chirp voor Twitter is daar een van, en wij schreven er vorig jaar een review over.

MiniWiki op Apple Watch

Google Keep voor Apple Watch

Eerder deze week schreven we al een review van de Google Keep app voor de Apple Watch. De app bestond al langer, maar met een speciale Apple Watch app is de puzzel compleet. Het is gemakkelijk om een takenlijstje bij te houden, maar het komt vooral van pas in de supermarkt. Je hoeft dankzij Google Keep op je Apple Watch niet meer je telefoon in je hand te houden voor je boodschappenlijstje. Erg handig! Nu is de kans op het laten vallen van die doos met eieren weer wat kleiner geworden.

Happy Mail

Gebruik je Gmail en wil je graag een lege inbox, of inbox zero? Dan is Happy Mail iets voor jou. Met fraaie animaties en intuïtieve bediening ben je binnen no-time klaar. Als je al je e-mails hebt doorgespit krijg je een willekeurige rustgevende afbeelding te zien. Zo is niet alleen je Gmail-inbox rustig, maar je hoofd ook.

Ejector

Deze app is alleen bedoeld voor de Mac-gebruikers onder ons. Met de app kun je al je gekoppelde harde schijven beheren. Gebruik je nog een Mac met een knop op het toetsenbord om een cd uit te werpen? Dan kun je met Ejector die knop gebruiken om een overzicht te krijgen van alle gekoppelde harde schrijven. Maar wat nou als je een fonkelnieuwe MacBook Pro met Touch Bar hebt? Ook daar hebben ze aan gedacht. Met Ejector krijg je een speciaal knopje op je Touch Bar om bij het overzicht te komen. Nu hoef je niet meer naar Finder, maar kun je met een druk op de knop je harde schijven zien.

Ejector is te downloaden op de website van de ontwikkelaar. De app is 7 dagen gratis, en daarna $10 als het je bevalt.

Überliste

Met Überliste maak je, net zoals in Google Keep, makkelijk boodschappenlijstjes. Het voordeel van Überliste is dat je de lijstjes kunt delen en samen kunt aanvullen met bijvoorbeeld je huisgenoten. Met speciale kleurcodes kun je een boodschappenlijstje voorzien van categorieën zoals groente en huishoudelijke producten. Met de ingebouwde zoektermen kan Überliste veel producten al voor je in een categorie stoppen. De app biedt geen speciale Apple Watch-versie, maar dat mag de pret niet drukken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2019, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.