iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 7-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: OK Video

OK VideoOK Video is een app met een naam die voor zich spreekt. Door simpelweg je vinger op het scherm te houden en los te laten maak je zonder na te denken een OK filmpje om met je vrienden te delen. Handig voor als je in korte tijd veel wil laten zien. Tijdens het opnemen kun je ook wisselen tussen de camera aan de voor- en achterkant van je iPhone. Ook zit er een functie in om het beeld in het donker wat lichter te maken.

Heb je een foutje gemaakt? Dan kun je je laatste shot verwijderen zonder alles kwijt te zijn. Ben je klaar met het maken van je filmpje? Dan kun je hem snel delen via het standaard deelmenu van iOS.

Triqtraq

Triqtraq is een originele app om muziek te maken met je iPhone of iPad. Je kunt op meerdere kanalen je instrumenten bespelen. Onder andere drums, percussie, bas en toetsen zitten ingebouwd met speciale Sound Kits. Ook zitten er functies in om makkelijk te loopen en de bpm aan te passen. Ben je goed op weg met je kunstwerk, en wil je het naar een hoger niveau tillen? Dan kun je je project ook exporteren naar producer-software Ableton op je Mac. Je kunt ook direct uploaden naar Soundcloud. De app is tijdelijk gratis te verkrijgen.

Veganific

Aan dating apps komen we niet tekort. Het is misschien lastig om te kiezen welke app nou het beste is om jouw ideale partner te vinden, maar voor vegetariërs en veganisten is er ook Veganific. Zoals je verwacht is dit een dating app gericht op mensen met dit dieet. Handig, want samenwonen met iemand die een totaal ander dieet volgt kan soms lastig zijn. De app is vrij simpel ingericht en heeft niet heel veel instellingen. Zo kun je direct op zoek naar jouw vega-hartendief!

Centr

Deze fitnessapp van de Australische acteur Chris Hemsworth biedt je elke dag nieuwe trainingen aan. Ze variëren van 20 tot 40 minuten per stuk. Volgens de app maakt het niet uit hoe oud je bent of hoeveel je al beweegt, want het maakt voor ieder type sporter een ander fitnessschema. Jouw fitnessdata wordt geregistreerd in HealthKit, zodat je het kunt bijhouden met al je andere bewegingsgegevens. Er is ook een app beschikbaar voor de Apple Watch, waarmee je de workouts kan starten. Download deze app en kruip, net als Chris Hemsworth, in de huid van Thor.

Instaradio

Met Instaradio heb je tienduizenden radiostations in je broekzak. Maar niet alleen daar, want de app is ook beschikbaar voor Apple Watch, iPad, Apple TV en Mac. De app bestond al langer, maar is nu vernieuwd en voor de Mac helemaal opnieuw uitgebracht. Zodra je een paar zenders als favoriet hebt opgeslagen worden deze gesynchroniseerd met alle andere apparaten waarop het geïnstalleerd is. Zo kun je altijd en overal naar jouw radiozenders luisteren in één app met dezelfde stijl. Hoor je een nummer die je móet opslaan? Dan is er ook Spotify-integratie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 februari 2019 om 14:34
Onderwerp
Categorie
Amusement
Software
iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.