Google Drive voor iOS kan straks documenten bewerken

Google heeft per ongeluk een update voor Google Drive gelekt. Het wordt straks mogelijk om documenten te bewerken in Google Drive. De app krijgt een nieuwe interface.

Google DriveGoogle heeft vandaag per ongeluk releasenotes voor de Google Drive-apps voor iOS en Android vrijgegeven. Uit de informatie is af te leiden dat het straks mogelijk is om documenten te bewerken binnen de app. Daardoor hoef je niet langer de app te verlaten om bewerkingen in een teksteditor te doen. Ook komt er een nieuwe, gestroomlijnde gebruikersinterface. Met Google Drive voor iOS kun je bovendien straks Google-presentaties openen. De releasenotes werden opgemerkt door TechCrunch toen Google ze per ongeluk online zette op het bedrijfsblog. Ze werden daarna snel weer weggehaald.

In de Android-app zal ook een nieuwe interface worden doorgevoerd, met de mogelijkheid om mobiel te bewerken. Er komt een mogelijkheid om mappen te maken, documenten te verplaatsen en bestanden naar mappen te uploaden. Die functies zitten nog niet in de iOS-app. Android-gebruikers kunnen straks ook tabellen bewerken in documenten en commentaar in documenten gebruiken. De vernieuwde app is (uiteraard) nog niet in de App Store te vinden, maar kan elk moment verschijnen.

Downloaden: Google Drive (gratis)

google drive update ios android

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 20:31
Categorie Diensten
Onderwerpen google, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.