RunKeeper 2.7: trainingsprogramma’s van professionele coaches

Sport-app RunKeeper voor de iPhone is geüpdatet met de functie om trainingsprogramma's te volgen van professionale coaches die in de app worden voorgesteld. Zo houd je jezelf vast aan een schema.

RunKeeper iPhone iPod touch trainingsprogramma'sRunKeeper heeft een nieuwe manier gevonden om je aan het sporten te krijgen. Na de mogelijkheid om je eigen doelstelling voor je conditie of je gewicht vast te leggen in de app, is het vanaf versie 2.7 ook mogelijk om je te verbinden aan trainingsprogramma’s afkomstig van professionale coaches. Voor het starten van de activiteit kan je algemene informatie over de coach lezen en de applicatie houdt vervolgens de voortgang in het programma voor je bij.

Per sport zijn er meerere programma’s om je mee in te laten. Zo heb je bij rennen bijvoorbeeld al de keuze om 10 kilometer te lopen in minder dan 60 minuten, of minder dan 55 minuten. Daarvoor staan twee aparte schema’s voor allebei 16 weken en 61 workouts. Te heftig? Misschien is een programma van 5 kilometer in 8 weken en 28 workouts iets voor je – of wil je hetzelfde programma volgen maar dan om vet te verliezen. Je kan je er gratis voor inschrijven, net als programma’s om een (halve) marathon te lopen binnen afzienbare tijd. De bovenkop ‘Choose a free plan’ duidt erop dat we binnenkort ook betaalde trainingsprogramma’s kunnen verwachten in RunKeeper.

RunKeeper activities aankomendVoordat je je verbindt aan een programma, kan je algemene informatie over de coach lezen en ze je wat het trainingsschema behelst, inclusief de data van de sportiviteiten als je nu begint met de training. RunKeeper gebruikt altijd de aanvang van een nieuwe week om met sporten te beginnen. Dat betekent dat je vanaf tien september aan de bak mag als je nu begint. Bij elke training zie je details als hoe lang je moet opwarmen en wat er van je verwacht wordt. Je schema wordt vervolgens automatisch in je Activities-tabblad geladen. Eenmaal bezig met een training in het schema, spreekt de coach je toe door je oordopjes.

RunKeeper is nog een paar veranderingen ondergaan. Je kan nu inloggen met Twitter om ook daarop – naast Facebook – je prestaties te delen, er zijn bugfixes en stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd en tenslotte is de app klaargestoomd voor iOS 6.

Downloaden: RunKeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 september 2012, 21:30
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen runkeeper, sport, training

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.