gMaps Browser: Google Maps-alternatief met Google Street View

gMaps Browser is een nieuwe app voor de iPhone en iPod touch waarmee je Google Maps kan gebruiken onder iOS 6. De app bevat Google Street View, foto's van Panoramio, buslijnen en de belangrijkste autowegen.

gMaps Browser Google Maps op de iPhone headerWe schreven het gisteren al in ons artikel over de applicatie ClassicMap: er gaan de komende tijd veel hobbyprojecten uitkomen die de oude Google Maps-applicatie terug proberen te laten komen op de iPhone. ClassicMap deed gisteren nog niet veel goed om Apple Maps in iOS 6 voorlopig te doen vergeten. Het fonkelnieuwe gMaps Browser heeft echter meer opties. Zo huist de app bijvoorbeeld Google Street View. Helaas ontbreken verschillende andere mogelijkheden nog.


Zo is het in navolging van ClassicMap ook hier niet mogelijk om te zoeken op points of interests. Je kan zoeken wat je wil op dat ene restaurant of dat sportpark; je gaat het niet vinden op de kaart. De applicatie blijft staan op de zoekopdracht. Met straatnamen en plaatsnamen heeft gMaps Browser geen moeite. Ook zie je restaurants, winkels en andere trekpleisters op de kaart aangegeven met naam en pictogram. Druk erop en je ziet een naam en een link naar Safari om er meer informatie over op te vragen. Daarbij wordt ironisch genoeg, de webapp van Google Maps geopend. Daarnaast is het net als in ClassicMap, ook in gMaps Browser niet mogelijk om een pinnetje op de kaart te zetten waar je een route naartoe uitstippelt.

De implementatie van Google Street View is de grootste eyecatcher van de applicatie, maar er zijn nog een aantal aardige opties. In een menu dat links in beeld schuift, kan je met knoppen namelijk verschillende informatielagen in beeld weergeven. Zo zie je waar de belangrijkste autowegen van een land zijn en waar buslijnen lopen. Ook kan je ervoor kiezen het lokale weer te tonen op de kaart middels pictogrammen van het weertype en de temperatuur, en kan je tenslotte foto’s op de kaart tonen. Die zijn afkomstig van de website Panoramio, als altijd op Google Maps.

gMaps Browser heeft links in het menu ook een functie je eigen locatie op te zoeken, maar het is raadzaam die uit te schakelen als je hem even niet nodig hebt. Hij zorgt ervoor dat de app regelmatig ineens teruggaat naar je eigen locatie, als je elders rondkijkt.

Wie geïnteresseerd is in gMaps Browser, moet er snel bij zijn. Het gisteren uitgebrachte ClassicMap is inmiddels alweer verwijderd uit de App Store.

Downloaden: gMaps Browser (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.