iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Pull to Refresh: Nederlandse app maakt spel van pagina verversen

Pull to Refresh is een nieuw in Nederland gemaakt iPhone-spel waarin je zo snel mogelijk aan de 'kauwgompjes' moet trekken die als trek-voor-ververs beweging geldt in Apple's standaard mailprogramma op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Pull to Refresh Nederlands iPhone spelOntwikkelaar Arman Dezfuli-Arjomandi bedacht eens het spel Slide te maken van de slide-to-unlock beweging die je maakt als je de iPhone uit standby haalt. Het resultaat: 4,5 miljoen spelers wereldwijd. Het is dus niet zo gek dat de Nederlandse ontwikkelaar GraafICT heil ziet in een spelletje waarin een andere iOS-beweging het spelelement vormt. Pull to Refresh teert op de kauwgom-animatie die je ziet als je het standaard mailprogramma in iOS 6 ververst.

Apple is trots op die animatie die er net iets frivoler uitziet dan de meeste pull-to-refresh acties, liet ze weten in de keynote dit voorjaar omtrent de nieuwe iPad en iOS 6. In het spel Pull to Refresh pak je echter niet de pagina beet om die een kant op te trekken, maar leg je je vinger meteen op het rondje. Dat trek je vervolgens de juiste kant op om hem van het scherm te verwijderen. Verwijder je een ‘kauwgompje’ te laat, dan is het Game Over en zie je of je een nieuwe highscore hebt.

Pull to Refresh in-game screenshotIn het spel verschijnen de Pull to Refresh-hendels aan alle kanten van het scherm. Als het pijltje aan de bovenkant staat, moet hij naar beneden getrokken worden, als hij aan de rechterkant staat, moet je hem naar links trekken. De meeste hendels beginnen blauw en zijn dan nog onschuldig. Bij paars dringt de tijd en als er een rood kleurt, is je potje ten einde. Groene hendels op tijd pakken levert extra punten op. De grote uitdaging is pijlsnel te reageren en het overzicht te behouden welke hendel je als eerst moet verwijderen om niet Game Over te gaan.

Het spel wordt bemoeilijkt doordat hendels niet altijd zo soepel reageren als je zou verwachten. Zeker als je snel door moet gaan, wil je even snel een hendel toucheren en uittrekken, maar het spel vereist wel een echte druk op een hendel. Pittig, want één keer opnieuw een hendel trekken, kan zo betekenen dat je highscorepoging voorbij is omdat je daardoor een andere mist. We hebben ook het idee dat je recordpoging om een gegeven moment moeilijk hoger kan omdat de hendels elkaar zo ontiegelijk snel opvolgen. Daar kunnen we naast zitten, maar sowieso is Pull to Refresh qua spelervaring niet al te diepgravend natuurlijk. Maar goed: dat was Slide ook niet. GraafICT belooft inmiddels al updates die nieuwe speltypes introduceren.

Downloaden: Pull to Refresh (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 januari 2013, 13:53
Categorieën Games, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, pull to refresh

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.