Apple Configurator-app bijgewerkt voor iOS 6

Apple Configurator is bijgewerkt voor iOS 6. Het admin-beheertool voor iOS-apparaten in kleine bedrijven en werkgroepen heeft nu meer beperkingen, zoals blokkeren van Game Center en iBookstore.

apple configuratorApple heeft een nieuwe versie beschikbaar gesteld van de Apple Configurator. Dit is desktopsoftware waarmee je meerdere iPhones en andere iOS-apparaten kunt beheren. Het is beschikbaar via de Mac App Store en vooral bedoeld voor bedrijven die grote hoeveelheden iPhones aan hun personeel beschikbaar stellen. Maar ook in een gezin met veel onhandige gebruikers kan het handig zijn als één persoon het beheer op zich neemt. Apple’s Configurator-app is gratis te downloaden. De sinds vandaag verkrijgbare versie 1.2 is voorzien van functies voor iOS 6. In de configuratieprofielen kun je als beheerder vastleggen welke acties een gebruiker mag uitvoeren.


Zo kun je als beheerder aangeven dat een gebruiker al dan niet een app van het toestel mag wissen, iMessage mag gebruiken en toegang krijgt tot de iBookstore. Je kunt het nog nauwkeuriger instellen: zo kun je blokkeren dat er boeken uit de categorie ‘Erotica’ worden geïnstalleerd. Schuttingtaal gebruiken tegen Siri kan worden geblokkeerd en het gebruik van Game Center is eventueel ook te voorkomen. Het klinkt nu alsof Apple Configurator vooral om verboden en blokkeringen draait, maar er zit ook nog een positieve kant aan: je kunt in één keer een hoop iPhones tegelijk inrichten met apps die mensen voor hun werk nodig hebben. De update naar 1.2 is misschien wel de grootste update voor Apple Configurator ooit.

Downloaden: Apple Configurator (gratis, Mac App Store)

apple configurator app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
10 oktober 2012 om 11:46
Onderwerp
Categorie
Desktop
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.