GezondGroeien: iPhone-app informeert over babyvoeding

GezondGroeien is een gratis iPhone-app van het Voedingscentrum met tips over eten en drinken voor de baby en tijdens de zwangerschap.

GezondGroeien iPhone babyvoeding tipsHet Voedingscentrum is nog niet klaar met de iPhone. Na de verschillende applicaties Mijn Eetmeter, Etikettenwijzer, Slim Koken en Balansdag, is er nu een iPhone-app bijgekomen waarin kindervoeding centraal staat. GezondGroeien informeert over goede eetgewoontes tijdens de zwangerschap en voor de pasgeborenen. Er zijn informatieve categorieën voor baby’s, peuters, de eerste hapjes, eetopvoeding en borstvoeding. Recepten zijn de applicatie ook niet vreemd.

Opzet en tips

GezondGroeien vraagt je in de inleiding aan te melden en door te geven of je man of vrouw bent, hoe ver je in zwangerschap verkeert en of je al kinderen hebt. Je mag de stap ook overslaan en carte blanche beginnen aan de app. In het hoofdmenu worden dan niet gepersonaliseerde, maar willekeurige items getoond. Bovenin zie je een kalender met een wekenaantal van de zwangerschap. Je kan hem meteen openen en bladeren om te lezen wat er elke week gebeurt. Je vindt er verder ook aankondigingen van de andere rubrieken die je in de app treft: een tip en een recept. Er is ook een losse quizvraag, maar die vraagt verandert niet als je hem beantwoord hebt en verder in de app komt het onderdeel ook niet terug.

Gezond Groeien hoofdmenu GezondGroeien categorieën tips

De basiskennis over eten en het ‘gezond groeien’ wat de app predikt, vind je in het tabblad Tips. Alle categorieën, of het nou om ‘Dreumes’ of ‘Inspiratie’ gaat, leiden naar een pagina die de indruk wekt van een kaartenbak. Korte kopjes op een wit vak geven aan waar een tip over gaat. In sommige categorieën staan zoveel tips dat je flink moet scrollen en temeer is het jammer dat je de tips niet als gelezen markeert als je ze hebt gezien. Het is nagenoeg onmogelijk bij te houden waar je gebleven was. Ook omdat de app wat traag en instabiel is: hij liep bij ons al eens vast in de testsessie en daarna mag je opnieuw beginnen.

Andere functies

Het tabblad Vragen geeft de mogelijkheid een vraag te stellen op een verder blanco pagina, waar niet iets op lijkt te gebeuren en ook geen indicatie is dat er iemand antwoord zal geven. De recepten zijn in te delen op oefenhapjes, met de pot mee-eten en toetje of tussendoor. Helaas tonen die pagina’s niet allemaal resultaten en zie je alles alleen als je kiest voor ‘Alle recepten’. Een checklist laat je zien welke zaken je nodig hebt voor borstvoeding en de kinderkamer en ten slotte is er een verlanglijstje waarop je eten en drinken, kleding, knuffels, speelgoed, spulletjes en accessoires kan zetten. De lijst mét links naar de cadeautjes kan je opslaan en delen naar vrienden.

GezondGroeien tip uitgeschreven GezondGroeien recepten

Te vroeg

GezondGroeien is met zijn tips in staat je stevig bij te leren over eten en drinken voor de pasgeborene en tijdens de zwangerschap, maar de tips staan zo onduidelijk opgesteld dat je er weinig voor zal voelen om ze te lezen. Zeker ook gezien de hoeveelheid ervan. De app had beter doordacht mogen worden voordat hij ter wereld werd gebracht.

Downloaden: GezondGroeien (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2013, 13:03
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen baby, gezondheid, voeding, zwanger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.