Voedingscentrum brengt mobiele Etikettenwijzer voor iPhone uit

Het Voedingscentrum brengt Etikettenwijzer uit, een gratis applicatie waarmee je informatie over E-nummers en keurmerken op producten in de supermarkt kunt opzoeken.

EtikettenwijzerHet Voedingscentrum probeert consumenten met een nieuw verschenen iPhone-applicatie voor te lichten over de betekenis van E-nummers, keurmerken en andere informatie die je op etiketten kunt aantreffen. Als je voedingsmiddelen in de supermarkt koopt, staat daar tegenwoordig vrij gedetailleerde informatie op. Die informatie is niet voor iedereen gesneden koek, want hoe weet je wat er achter een E-nummer schuilgaat? En betekent zo’n label AH puur&eerlijk nou of het product biologisch is of niet? En wanneer moet een fabrikant vermelden dat er cafeïne in een product zit?


Voor mensen die geen iPhone hebben (of geen ruimte op hun springboard meer hebben) is de informatie ook te raadplegen in een eveneens vandaag aangekondigde mobiele website mobiel.voedingscentrum.nl (de app was al een tijdje in de App Store te vinden maar het Voedingscentrum maakt het nu pas bekend). De applicatie en de website geven bijvoorbeeld antwoord op de vraag of een E-nummer van dierlijke oorsprong is. Ook lees je in welke producten bepaalde toevoegingen voorkomen. Voedingscentrum wordt gefinancierd door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De applicatie controleert bij elke keer opstarten of er nieuwe informatie beschikbaar is. Hiervoor heb je wel een internetverbinding nodig.

Downloaden: Etikettenwijzer (gratis)

etiketten

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.