Game-update: Succes voor Order & Chaos Online, Patience met Facebook-vrienden, Crush the Balls, Velocispider

Order & Chaos Online is een echte gamersgame voor de iPhone en iPod touch, iets wat niet gezegd kan worden over Crush the Balls, Facebook Solitaire en Velocispider. Dat zijn allemansvriendjes.

WO GU Velocispider voor iPhone en iPod touchWe hebben misschien geen World or Warcraft voor de iPhone, maar Order & Chaos Online is een verdienstelijk alternatief voor de iPhone, iPod touch en iPad. Het spel heeft binnen zeer korte tijd al een prestatie neergezet waarvan veel andere spelontwikkelaars in de App Store alleen maar kunnen dromen. Toch fraai dat ook zo’n uitgebreid, hardcore-spel het goed doet op de iPhone. Voor de balans hebben we vandaag in de Game-update ook Patience, een ideale mix tussen hardcore en casual en een ballenspel.

Order & Chaos Online maakt Gameloft rijk

WO GU Order and Chaos Online voor iPhoneHet massale online rollenspel Order & Chaos Online heeft uitgever Gameloft al één miljoen dollar in het laatje gebracht… in de eerste twintig dagen! Het lijkt erop dat heel wat iPhone-gamers behoefte hadden aan een World of Warcraft-achtige ervaring op de telefoon of de iPod touch. Alle spelers varen er bovendien wel bij dat het spel een financieel succes is; het is een manier om je ervan te verzekeren dat er updates blijven komen. De volgende update maakt het mogelijk dat je personages tussen servers kan migreren. Mocht je ooit de verkeerde server hebben gekozen, dan kan je dat nu recht zetten. De meeste Nederlanders zitten op de Hall of Blade-server. Daar huist onder andere de TheFlyingDutch-gilde die al meer dan 93 spelers in de groep heeft zitten. De volgende update brengt eveneens nieuwe missies en aparte chatkanalen voor verschillende talen. Mooie verbeteringen dus!
Downloaden: Order & Chaos Online (€5,49, eerste drie maanden gratis daarna €0,79)

Explosief ballenspel: Crush the Balls

WO GU Crush the Balls voor iPhone en iPod touchCrush the Balls is net zoveel een gevaarlijke versie van biljart als een explosieve versie van Peggle. Je lanceert een blauwe bal in een speelveld. De bedoeling is simpel: raak alle groene bollen in het veld. Dat mag door kaatsen en explosies raken; net hoe ruig je het zelf wil. Als je de gele doodskoppen maar niet raakt. We laten het nu erg simpel klinken, maar gaandeweg de vijftig levels die Crush the Balls biedt, nemen de doodskoppen natuurlijk de overhand. Crush the Balls heeft misschien niet dezelfde feelgood-factor als Peggle, maar het spel ziet er wel fraai uit. Het speelveld lijkt een soort houten speelkast en heeft wel wat van een geflipte kermisautomaat. Ook de menu’s en interface zijn fraai ontworpen. Vanaf vandaag is Crush the Balls gratis te proberen: er is nét een Lite-versie verschenen.
Downloaden: Crush the Balls (€0,79)
Downloaden: Crush the Balls Lite (gratis)

Vandaag gratis: Patience met Facebook-vrienden

WO GU Facebook Solitaire voor iPhone en iPod touchWat doe je op een computer als je even geen internetverbinding hebt en vrij van verplichtingen bent? Patience opstarten. Dat kan natuurlijk ook gewoon op de iPhone. Er zijn al genoeg ‘solitaire’ kaartspellen verschenen, maar Facebook Solitaire heeft een trucje om het net even wat leuker te maken: het laat je inloggen op Facebook en stampt de gezichten van je vrienden aldaar op de speelkaarten in Patience. Zo voelt het ontspannende en ontsnappende kaartspelletje toch nog als een lichte sociale bezigheid. Het spel is er al een half jaar, maar is nu gratis geworden. Omdat we in de Game-update zoveel mogelijk typen spelers op de wenken willen bedienen, mocht hij niet missen vandaag.
Downloaden: Facebook Solitaire (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Velocispider

Soms gaan hardcore en casual verrassend hand in hand. Spreekt een spel fanatieke gamers van het eerste uur aan, maar steekt het tegelijk zo eenvoudig in elkaar, dat iedereen het kan oppakken. Het vandaag uitgekomen Velocispider is zo’n spel. Je speelt een kruising tussen een dinosaurus, robot en een spin (!) en moet drie eieren bewaken tegen een invasie van pixelmonsters in de raarste vormen en maten. Ze schieten, duiken op je af en nemen formaties aan. Word je drie keer geraakt, dan mag je je highscore in Game Center gedag zeggen en opnieuw proberen. Audiovisueel grijpt Velocispider terug naar arcadekasten in de jaren negentig, maar qua besturing is het zo simpel als het maar kan. Je hoeft enkel de iPhone of iPad te kantelen om aanvallen te ontwijken en power-ups te snaaien. Schieten gaat automatisch. Zó ziet een arcade game anno 2011 eruit. En dan nog iets: we vinden het pictogram van de app helemaal geweldig.
Downloaden: Velocispider (€0,79, universele app)

Meer Game-updates via deze link

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2011, 18:11
Categorie Games
Onderwerpen facebook, game, iculture speelt, patience

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.