Foodzy introduceert compleet vernieuwde app

Foodzy, de dienst waarbij je meer inzicht krijgt in je voeding door incheckt op eten, heeft een compleet nieuwe app gemaakt. Belangrijkste wijzigen: dashboards met allerlei statistieken, producten toevoegen in de app en een koppeling met Fitbit.

FoodzyDe Nederlandse app Foodzy heeft een compleet nieuwe versie gelanceerd. De werking van de dienst, waarbij je meer inzicht krijgt in je eetgedrag en die je eventueel kan helpen om af te vallen, is niet veranderd. Het idee is dat je incheckt op al het eten en drinken dat je op een dag tot je neemt en daarbij het aantal calorieën bijhoudt als bits (1 bit = 20 kcal). Als extra aanmoediging kun je diverse badges verdienen door het eten van bepaalde producten.

De belangrijkste wijziging in de app is dat je bij het starten vijf dashboards te zien krijgt waar je doorheen kan scrollen. Naast een ‘food feed’ met alles wat je die dag hebt gegeten, kun je het aantal bits zien dat je hebt gegeten en verbrand en kun je gewicht en bmi bekijken. Via de ‘food halo’ zie je hoe gevarieerd je eet. Per voedselcategorie wordt een deel van de halo gekleurd. Tot slot is er een dashboard dat inzicht geeft in hoeveel je drinkt.

Een groot gemis van de oude Foodzy-app was dat je geen nieuwe producten kon toevoegen als deze niet in de database stonden. Daarvoor was je verplicht in te loggen op de website. Dat probleem is nu opgelost en de mogelijkheid om nieuwe producten in te voeren is onderdeel van de nieuwe app.

Een belangrijke nieuwe functie binnen de dienst Foodzy die tegelijk met de app wordt gelanceerd is de koppeling met Fitbit. Met die stappenteller krijg je inzicht in hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt. Die rekent Foodzy om in bits zodat je kunt zien hoeveel bits je op een dag eet en verbrandt.

Om de app volledig te kunnen gebruiken heb je een betaald account nodig. Dat kost 10 euro per jaar. Met een gratis account werkt Foodzy ook, maar krijg je niet alle statistieken te zien. Ook worden je checkins na 30 dagen verwijderd en kun je niet alle badges verdienen. Voor bestaande gebruikers is het belangrijk om te vermelden dat de app niet als update wordt aangeboden, maar dat je de app opnieuw moet downloaden.

Downloaden: Foodzy (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 8:56
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen afvallen, Foodzy, gezondheid, inchecken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.