Hipstamatic vernieuwd: gelaagde foto’s schieten met Multi-Exposure

De populaire analoge camera-app Hipstamatic slaat terug op de iPhone met de nieuwe Multi-Exposure functie. Daarmee kan je meerdere foto's samenvoegen tot één geheel.

Hipstamatic Multi-Exposure in-app aankoopDe camera-app Hipstamatic moest het vooral hebben van de beleving dat je een analoge, oude camera bedient op de iPhone. Op het fenomeen kleurenfilters weet de app zich al een flinke tijd niet echt meer te onderscheiden, omdat simpelweg alle camera-apps op de iPhone filters aan boord hebben. Maar nu slaat Hipstamatic terug met de bijzondere Multi-Exposure functie: in de nieuwste update kan je een prent schieten bestaande uit meerdere lagen foto’s over elkaar heen.

Links van het cameravenster vind je in de app een slider die je kan omzetten om zo’n foto met meerdere lagen te maken. Je maakt een eerste foto en de slider springt halverwege, schiet nog een foto en het resultaat wordt berekend. Maar je kan ook meerdere lagen toevoegen. Als de slider halverwege staat, kan je hem met een nieuwe schuifbeweging naar links opwarmen voor nog een foto, en zo kan je laag na laag na laag aanbrengen. Tijdens het proces kan je overigens moeiteloos van lens en filter verwisselen: je laatste instellingen bepalen het eindbeeld.

Hipstamatic vernieuwde fotostackDe Multi-Exposure functie is niet automatisch voorhanden. Het is een in-app aankoop van 79 cent in de app. Voor wie geen zin hebben in die micro-betaling, is het goed om te weten dat Hipstamatic ook op andere punten is aangepast. Zo kan je nu kiezen uit een zwarte en een witte nieuwe camerakoffer – voor wat het waard is – en ondersteunt de applicatie het 4-inch scherm van de iPhone 5 volledig. Er is vooral meer cameraruimte op het scherm gekomen: het venster waardoor je de foto kan schieten, is nog steeds vierkant en klein. Met iOS 6 tenslotte zijn ook de Prints en gemaakte foto-weergave bijgeschaafd. Die kunnen nu ook in de liggende houding van de iPhone worden gebruikt.

Op het Hipstamatic blog vind je ‘pro-tips’ over hoe je de Multi-Exposure functie leuk kan inzetten.

Downloaden: Hipstamatic (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 10:50
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, hipstamatic

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.