iOS game-update: Tentacles van Microsoft, Re-Volt Classic, Stunt Star en koopjes

Microsoft doet de iPhone aan met de volledige en goede game Tentacles: Enter the Dolphin. Naast het oude Windows Phone-spel is ook Dreamcast-remake Re-Volt Classic uitgekomen op de iPhone, iPod touch en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO Re-Volt Classic iPhone headerHet is een leuke bezigheid: de kersen van de taart plukken op een donderdag waarop behoorlijk wat nieuwe games uitkomen. Drie nieuwe games lagen voor de hand: de Grand Theft Auto-voorganger Payback op de iPhone heeft een vervolg en daar hebben we een apart artikel aan besteed. Dan is er Re-Volt, een ooit erg populair racespelletje met op afstand bestuurbare auto’s en hebben we Tentacles. Een opzienbarend spel van… Microsoft Game Studios.

Re-volt: racen met rakkertjes

GU DO Re-Volt Classic iPhone iPod touchZe maken het geluid van naaimachine en hun aandrijving is vast niet veel indrukwekkender, maar toch schitteren de op afstand bestuurbare autootjes in Re-Volt Classic. Het is een flink opgepoetste remake van een pc- en later Dreamcast-game uit het eind van de jaren negentig en heeft in die overzetting zijn gevoel van snelheid en van schaal behouden. Dat laatste is het leukst in Re-Volt. Je scheurt door een stratenblok of zelfs het dek van een boot en wordt daarbij aan alles herinnerd dat je zo klein en tja, knullig bent. In totaal telt het spel 14 tracks en 42 verschillende autootjes en kan je uit de wielen in vijf verschillende speltypes. Helaas zit daar echter geen online spelstand tussen en dat is jammer, want veel dichter bij de spanning van een Mario Kart kom je moeilijk op de iPhone. Wel kan je je ei kwijt in een championship modus, racen voor een recordtijd, een losse race verrijden, een stunt-arena ingaan of op zoek gaan naar de sterren op de tracks. Genoeg om je kleintje even mee bezig te houden. Auto. Kleine auto.
Downloaden: Re-Volt Classic (€4,99, universele app)

Stunt Star: rommelen met alles

GU DO Stunt Star The Hollywood Years iPhoneZijn we net een beetje gewend aan het rommelen met voertuigen in de Angry Birds-opvolger, komt er nu een game uit waarin je aan álles rommelt. Om stunts uit te voeren monteer je een nitro onder je voertuig, maar bepaal je ook hoe het level eruit ziet. Je neemt daarnaast trouwens gewoon ouderwets zelf de controle over quads, motoren, monster trucks en nog veel meer. Voor het zover is, geef je zelf aan hoe het circuit eruit moet zien. Op lichte vlakken in de levels heb je ruimte om lijnen te trekken die bepalen hoe je sprong zal ogen. Ze bepalen hoe je door de lucht vliegt en in hoeverre je het gas, de rem en de kanteling nog nodig hebt om in je sprong een ster te pakken en op je banden neer te komen. Weer een mengsel tussen een bouwpakket en een spel dus, en eentje die opgeleukt wordt door de grappige tekenstijl van het spel. De animaties van de stuntman die onder zijn tweewieler komt, als hij heelhuids de finish haalt en van het publiek op de achtergrond zijn erg geinig. Ook kwantitatief staat Stunt Star zijn mannetje. Het spel beloont je na het halen van levels pas met nieuwe uitbreidingen voor je voertuig, zodat je vervolgens weer in kan zetten om een nog hogere score te halen. Hier kan je wel even zoet mee zijn.
Downloaden: Stunt Star: The Hollywood Years (€2,39, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=yQtNgpTXd44

Trailer van de Dag: Tentacles: Enter the Dolphin

GU DO Tentacles Enter the Dolphin goede iPhone gameWe hebben Microsoft wel eens eerder de iPhone zien aandoen met gamegerelateerde bezigheden, maar het ging dan vaak om randgevallen. Xbox Live is een app waarmee je kan zien hoe het gaat met je voortgang in Xbox 360-games en je vrienden daarin. En dan was er Kinectimals, een pet-simulator met een tijger. Eigenlijk meer een reclame voor Kinect waarin je in het groot en uitgebreid een babytijger kan aaien. Met Tentacles: Enter the Dolphin heeft Microsoft Game Studios wel écht een spel uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad – en een behoorlijk goede ook! In de game ben je een binnenlichamelijk oog met vier tentakels. Die kan je alle vier bedienen door op plekken in de levels te drukken. Het monstertje gooit zijn voelstengels een voor een uit en ondertussen blijf je hangen tussen je verschillende tentakels. Dat betekent dat je bijna zwevend de benauwde levels, bestaande uit cel-achtige omgevingen, kan doorkruisen. Tik vier keer op dezelfde wand en het monstertje zet alle vier zijn tentakels erop. Zet er vier op andere plekken en je bungelt in het midden. Het spel is er natuurlijk helemaal op ingericht. De veertig levels die zich in het lichaam van een dolfijn afspelen, hebben wanden die open en dicht gaan, stekels, zwevende platformen en gifgassen die je niet mag raken. Ondertussen heb je ook elk level een uitdagings-stuk waarop je niet geraakt mag worden of zo snel mogelijk doorheen moet tentakelen om een derde ster op een level te halen. Bijzonderder nog: het hele level kantelt constant met je mee. De camera maakt een zwaaibeweging door het lichaam. Zeker na de eerste sessie kan je je best een beetje draaierig voelen. Maar een andere indruk overheerst: Tentacles is tof. Welkom aan boord, Microsoft!
Downloaden: Tentacles: Enter the Dolphin (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Spider-Man slingert de koopjeshoek binnen, en er zijn nog meer aardige tijdelijke gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2012, 13:38
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.