Facebook Messenger krijgt namen voor groepschats

Facebook heeft berichten-app Facebook Messenger bijgewerkt. De veranderingen slaan vooral op groepsconversaties. Zo is het voortaan bijvoorbeeld mogelijk om deze groepschats een naam te geven, zodat je ze makkelijk kunt onderscheiden. De functie zit al een tijdje in WhatsApp, de iOS-applicatie waar Facebook mee concurreert. Ook staan de chats voortaan in de zijbalk van de […]

Facebook Messenger iconFacebook heeft berichten-app Facebook Messenger bijgewerkt. De veranderingen slaan vooral op groepsconversaties. Zo is het voortaan bijvoorbeeld mogelijk om deze groepschats een naam te geven, zodat je ze makkelijk kunt onderscheiden. De functie zit al een tijdje in WhatsApp, de iOS-applicatie waar Facebook mee concurreert. Ook staan de chats voortaan in de zijbalk van de app, zodat je ze net als je favoriete contacten sneller kunt openen. De namen die je aan conversaties geeft kunnen ook gebruikt worden om ze terug te vinden via de zoekmachine van de app. Als klap op de vuurpijl heeft de app nu ook een nieuw icoon. Het lijkt te gaan om het icoon dat Facebook gebruikt voor testversies, die per ongeluk niet is omgewisseld.

Facebook messenger screenMessenger is Facebook’s berichten-applicatie waarmee je in een sms-achtige interface berichten kunt uitwisselen met je vrienden. Hoewel de gewone Facebook-app ook het versturen en ontvangen van berichten ondersteunt, is Messenger hierop toegespitst. De naam die je aan een groepsconversatie geeft is niet beperkt tot enkel Messenger. Open je de gewone Facebook-app of open je de website, dan zal de groep dezelfde naam dragen.

Het testicoon van de app staat enkel op het beginscherm van je iPhone, maar niet in bijvoorbeeld de App Store. De afbeelding is vrijwel identiek aan het origineel, maar heeft een blauw raster rond het logo.

Downloaden: Facebook Messenger (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2013, 8:10
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.