Facebook iPad-app blijkt verborgen in iPhone-app

De iPad-app van Facebook blijkt gewoon aanwezig in de code van de iPhone-app, zo blijkt uit informatie van TechCrunch.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook ipadFacebook heeft anderhalf jaar na de lancering van de eerste iPad nog steeds geen Facebook-app uitgebracht die is geoptimaliseerd voor het apparaat. Toch blijkt achter de schermen alles al aanwezig: in de code voor de Facebook-app voor de iPhone is code aanwezig voor een ander apparaat: de iPad. De bekende blogger MG Siegler van TechCrunch gebruikt de app al, omdat de iPad-code uitvoerbaar blijkt. Het is nog niet zeker of dit de versie is die Facebook ook beschikbaar gaat stellen aan gebruikers, maar Siegler beweert dat het erg dichtbij een definitieve versie zit.

Hij prijst het navigatiesysteem, dat een menu aan de linkerkant heeft dat je kunt openen met een vingerveeg of door op een knop te drukken. Ook wordt er goed gebruik gemaakt van overlays (pop-overs). De nieuwe code werd ontdekt in de nieuwe iPhone-app die Facebook dit weekend uitbracht.

De speciale iPad-versie van de Facebook applicatie is eenvoudig te activeren voor jailbreakers door versie 1.3.3 van de tweak FullForce te installeren via de BigBoss repository.

Via: TechCrunch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 17:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, ipad

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.