Ricoh brengt tekstherkenningsapp Image To Text – OCR uit

Kopieermachinefabrikant Ricoh heeft een app uitgebracht waarmee je foto's naar tekst kunt omzetten. Met de app maak je een foto van een Engelse tekst, waarna deze via mail in platte tekst wordt verstuurd.

image to text iconRicoh is vooral bekend om de kopieermachines die ze uitbrengen. Ze wagen zich nu ook aan een iPhone-app: Image to Text. Hiermee kun je een foto maken van een document, waarna de iPhone het omzet naar een getypte tekst. De app is gemaakt door Ricoh Innovations, een R&D-afdeling van het bedrijf dat in Silicon Valley is gevestigd. Image to Text vereist slechts twee stappen: maak een foto van de tekst en e-mail de foto naar jezelf of naar een ander. De geadresseerde ontvangt dan dankzij OCR een tekst in ASCII-formaat die je kunt bewerken. De foto zelf wordt ook meegeleverd, zodat je bij herkenningsfouten nog even kunt kijken wat er had moeten staan. Momenteel werkt de app alleen in het Engels.

Handig is dat je de foto ook naar Evernote kunt sturen, zodat je makkelijk teksten in documenten kunt doorzoeken. Eventueel kun je ook een foto uit je fotorol halen, zodat je paar pagina’s die je snel in de bibliotheek hebt gefotografeerd later nog eens in makkelijk leesbare vorm kunt bekijken. Nu zijn er natuurlijk wel meer apps waarmee je foto’s naar tekst kunt omzetten, maar de mate waarin dat foutloos gebeurt is afhankelijk van de technologie die de maker gebruikt en bij Ricoh mag je er toch vanuit gaan dat ze meer ervaring hebben dan veel anderen.

Downloaden:
Via: Ricoh website

ricoh image to text

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 10:59
Categorie Zakelijk
Onderwerpen herkenning, tekstverwerker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.