Facebook-app voor iPad al aanwezig in bestaande iPhone-app

In de Facebook-app voor de iPhone zijn sporen van code aangetroffen voor een native iPad-app. Mogelijk heeft Facebook gehaast een nieuwe versie van de iPhone-app uitgebracht omdat de voorgaande versie vaak crashte.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

facebook ipadNieuwe ontdekkingen worden vaak gedaan omdat iemand in de code heeft zitten snuffelen. Op die manier is nu ook ontdekt dat er een iPad-versie van Facebook aankomt. In de code van de dit weekend bijgewerkte iPhone-app van Facebook bleek code aanwezig voor een ander apparaat: de iPad. Deze code bleek uitvoerbaar, waardoor de bekende blogger MG Siegler van TechCrunch momenteel al de app kon installeren.

facebook ipad kleinSiegler meldt dat de app al goed genoeg is om als definitieve versie in de App Store te verschijnen, al kan Facebook natuurlijk nog wijzigingen aanbrengen. Hij prijst de manier waarop je door de app moet navigeren, met een menu aan de linkerkant dat zichtbaar wordt zodra je een vingerveeg over het scherm maakt. Ook is er ruim gebruik gemaakt van overlays (pop-overs). Houd je de iPad horizontaal, dan verschijnt er een lijst van je online vrienden, waarmee je kunt gaan chatten. De fotoviewer ziet eruit als de standaard Foto-app op de iPad. Voor Places is een grote kaart aanwezig, waarop je al je vrienden in de buurt kunt zien. Screenshots zijn er nog nauwelijks, maar TechCrunch heeft beloofd om ze spoedig online te zetten.

Mocht je ook geïnteresseerd zijn om alvast de native versie van de Facebook iPad-app te gebruiken dan kan dat, al geeft TechCrunch geen instructies. Een maand geleden liet een redacteur van de New York Times ook al weten dat er een native Facebook-app voor de iPad aan zat te komen. De tijdsplanning weten we echter nog steeds niet. Tot de officiële lancering heb je keuze uit heel wat apps om je honger naar Facebook te stillen. Dit weekend publiceerden we op iPadclub een overzicht van 11 Facebook-apps voor de iPad.

Dat de iPad-code in de Facebook-app voor de iPhone aanwezig is, moet een fout zijn. Dit weekend bracht Facebook een kleine update van de iPhone-app uit (3.4.4), die eigenlijk weinig nieuws bevatte. De app zou minder crashen en had een aantal knoppen teruggekregen die eerder waren verwijderd. De zendknop voor commentaar en chat was terug en er werden bugs opgelost. Wellicht was er sprake van een gehaaste update, omdat er op de voorlaatste Facebook-versie veel commentaar kwam. Dat er in de iPhone-versie nu code voor de iPad is aangetroffen, wekt de indruk dat het een universele app zal worden.

De speciale iPad-versie van de Facebook applicatie is eenvoudig te activeren voor jailbreakers door in Cydia de tweak FullForce (versie 1.3.3) te installeren via de BigBoss repository.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 17:27
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.