Facebook Camera voor de iPhone nu ook in Nederland uitgebracht

Facebook heeft haar speciale foto-upload app Facebook Camera ook in Nederland uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Met de app kan je meerdere foto's doorsturen naar het netwerk, ze taggen en voorzien van filters.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Camera iPhone iPod touch foto's uploadenDe speciale toegewijde Facebook-app om foto’s mee te uploaden is nu ook in de Nederlandse App Store te vinden. De app was voorheen voorbehouden aan de Verenigde Staten. Het zal niet verbazen dat de belangrijkste functie van Facebook Camera het delen van foto’s op Facebook is. Je hebt daarbij de keuze uit 14 filters, die vooral bedoeld zijn om de foto op te poetsen. Daarmee zit Facebook Camera qua functionaliteit in het vaarwater van Instagram, de populaire fotofilter-dienst die het sociale netwerk voor één miljard dollar kocht. In Facebook Camera kan je twee dingen snel doen: alle foto’s van je nieuwsfeed onder elkaar zien, en eenvoudig een of meerdere foto’s uploaden.

Facebook Camera is eigenlijk maar één scherm groot, en daarop zie je boven de nieuwsfeed met foto’s van anderen, meteen de laatste toevoegingen aan je eigen fotoalbum op de iPhone staan. Door de nieuwsfeed naar beneden te vegen, kan je een of meerdere foto’s selecteren om direct te uploaden naar Facebook.

Als je wilt, kan je de foto’s meteen plaatsen zonder enige poespas. Je hebt ook de mogelijkheid de foto’s bij te schaven. De filters doen over het algemeen steeds hetzelfde: ze voorzien de foto van een donkere rand en laten elk een andere kleur(tint) op de foto naar voren komen. Behalve dat ‘vignetteren’ kan je een plaat ook bijsnijden en een kwartslag roteren. Ook is het natuurlijk mogelijk een foto te taggen met de namen van de personen die erop staan.

Als je tevreden bent met het resultaat, kom je in het opmerkingenscherm waarin je nog een bericht bij de foto kan zetten. Daar kan je eveneens de locatie bij je foto uitzetten en dat kan wel eens een veelgebruikte optie worden. De app heeft namelijk je locatiegegevens nodig om foto’s in te kunnen laden vanaf het fotoalbum, maar wil die locatie vervolgens ook bekend maken bij het bericht dat je plaatst. Je kan het deactiveren door op de locatieknop boven het toetsenbord te drukken en de locatie weg te drukken. Omslachtig. Andere opties zijn selecteren in welk album de foto terecht moet komen, aangeven wie de foto mag zien en welke personen je wil aanschrijven bij de publicatie.

De app sluit qua uiterlijk aan op de onlangs grondig vernieuwde Facebook-applicatie. Er is wel een verschil: hier sluit je een foto niet door hem naar de onderkant van het beeld te vegen, maar ‘gewoon’ door hem aan te tikken.

Downloaden: Facebook Camera (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 21:58
Categorieën Fotografie en video, Sociaal netwerken
Onderwerpen camera, facebook, fotofilters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.