Tumblr: blogs volgen, meldingen en registreren in de app

Het blogplatform Tumblr is voortaan zonder website op de desktop te gebruiken. Je kan je registreren in de app, kan je abonneren op tags en ziet de laatste reblogs en likes van jouw berichten op één plek.

Tumblr iPhone iPod touch bloggenJe hebt voortaan niet langer de website van Tumblr nodig om te kunnen bloggen met de dienst Tumblr. De iPhone-app van het blogplatform is geüpdatet naar versie 3.1 en die brengt als grootste verandering met zich mee dat je je nu kan registreren via de app zelf. Ook op andere punten is de app zelfstandiger geworden ten opzichte van de website. Op je accountpagina zie je onder de kop Meldingen voortaan de laatste likes en reblogs op jouw berichten en het is mogelijk om vanuit de app nieuwe blogs te zoeken en te volgen.

Je kon in de app al terechtkomen op nieuwe blogs, maar dan met de tag-pagina door op een steekwoord te zoeken. Nieuw op de accountpagina is de optie ‘Nieuwe blogs zoeken’. Daarna kan je zoeken naar de websites van contactpersonen uit je adressenlijst of Facebook-account, maar kan je ook een van de rubrieken selecteren om aanbevolen blogs te volgen. Helaas kan je ze niet previewen voordat je het vinkje om te volgen zet. Dat is welkom in de volgende versie. Als je nou helemaal weg bent van een blog, kan je met een nieuwe optie behalve een vraag stellen, ook fan mail versturen.

Tumblr nieuwe blogs zoeken iPhoneOp de hoogte blijven van een onderwerp binnen Tumblr is nu ook mogelijk. Als je een tag, een zoekterm, invoert op het bestemde tabblad, kan je met een knop erachter de tag volgen zodat je je erop abonneert. Kom je iets interessants tegen? Door de reblog-knop lang ingedrukt te houden, publiceer je het bericht zonder tussenkomst van een editor ook op je eigen blog. En ook de like-knop is voorzien van een lang ingedrukt-functie. Daarmee kan je een bericht nu openen in Safari, de URL ervan kopiëren, mailen en een blogpost tweeten. Waar versienummer 3.1 impliceert dat het niet om een hele grote update gaat, is het wel een fundamentele update voor Tumblr: je kan voortaan ook prima zonder desktop bloggen.

Downloaden: Tumblr (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2012, 13:24
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen iPhoneclub, tumblr, weblog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.