Facebook bezig met Nederlandse uitrol check-in dienst Places?

Facebook lijkt ook in Nederland en België begonnen te zijn met de uitrol van de check-in dienst Facebook Places. Met Facebook Places kun je aan je Facebook-vrienden laten weten waar je bent.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

Facebook Places-icoonDe laatste paar dagen krijgen we bovengemiddeld veel nieuwstips van lezers binnen dat de Places-functie in de Facebook voor iPhone app voor hun geactiveerd is. Met Facebook Places kun je aan je vrienden laten weten waar je bent, zodat je bijvoorbeeld tips over de betreffende locatie kunt krijgen of samen kunt afspreken. De dienst is enigszins vergelijkbaar met check-in diensten als Foursquare en Gowalla, maar werkt alleen op het Facebook-platform. Uit onze Twitter-poll van vandaag blijkt echter ook een (groot) deel van onze volgers deze mogelijkheid nog niet te zien binnen de Facebook-app. Voor een ander deel van de volgers werkte deze functie al langer.

We zijn daarom benieuwd voor wie de Places-/check-in functie al geactiveerd is, en kunnen daarmee ook een omissie van onze eerdere poll rechtzetten, namelijk dat we in die poll geen onderscheid hebben gemaakt tussen Nederlandse en Belgische gebruikers. Als de Facebook Places-functie voor jou al langer actief was (een van de opties in de poll), dan komt dat vermoedelijk omdat je een keer hebt ingecheckt vanuit het buitenland of omdat je Gowalla-gebruiker bent. Gowalla plaatst de check-ins namelijk ook door naar Facebook Places. Je kunt die specifieke check-ins herkennen aan de toevoeging ‘via Gowalla’.

Je beschikt over de nieuwe functie als je in je nieuwsfeed of via de hoofdmenu-optie Places rechtsboven de knop ‘Check In’ kunt gebruiken. We zijn benieuwd naar jullie resultaten!


Directe link voor onze app-gebruikers

Met dank aan de vele tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2011, 12:16
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, foursquare, gowalla, inchecken, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.