Facebook voor iPhone krijgt incheckfunctie Places (VS)

Facebook heeft een incheckfunctie gekregen met Places. Het werkt alleen nog niet in Nederland.

facebook placesDe Facebook-applicatie voor de iPhone heeft vannacht een update gekregen, met ondersteuning voor Places, een locatiegebonden dienst. Met Places kun je zien waar je vrienden zijn en wanneer je zelf incheckt op allerlei locaties, kunnen je vrienden dat ook zien. Places is een soort tegenhanger van Foursquare. Afgelopen nacht ging bij Facebook de schakelaar om en kwam de Places-dienst beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers. Om te kunnen gebruiken hebben zowel jij als je vrienden een smartphone nodig.


De functie is beschikbaar in de iPhone-applicatie, maar op andere telefoons kun je ook de touchscreen-geoptimaliseerde website touch.facebook.com bezoeken. Je telefoon moet dan wel een browser hebben die HTML5 en geolocatie ondersteunt. Een Android- en Blackberry-versie volgen later, maar er zijn nog geen data voor gegeven.

facebook-places

Na het opstarten van de app ga je naar het Places-tabblad. Je geeft toestemming voor het doorgeven van je locatie, waarna je de Places-interface te zien krijgt. Vervolgens zie je de locaties van je vrienden en interessante plaatsen bij jou in de buurt. Ook kun je zelf plaatsen toevoegen, inchecken op bestaande plaatsen en mensen die bij je in de buurt zijn voorzien van een tag. Je kunt bijvoorbeeld ook een hele groep inchecken door eerst je vrienden te voorzien van een tag.

facebook-locationDe Places-functie is nog niet beschikbaar in Nederland. Je krijgt een foutmelding wanneer je het probeert te gebruiken, zoals je hierboven kunt zien.

In de app zijn ook nog wat andere vernieuwingen doorgevoerd, zoals de mogelijkheid om de privacy-instellingen van individuele updates te wijzigen. Het is voortaan mogelijk om foto’s en video’s op de achtergrond te uploaden (alleen iOS 4) en je ziet alle ontvangers van berichten in je inbox. Daarnaast zijn er een paar bugfixes doorgevoerd.

Downloaden: Facebook (gratis)
Tipgever: Luc

Techcrunch heeft een filmpje van de lancering gemaakt. Op een projectiescherm was te zien hoe vlak na de lancering al de eerste mensen incheckten:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.