Media Omzetter: makkelijk filmpjes converteren voor de iPhone (Mac)

Media Converter is een gratis, makkelijke app om filmpjes voor de iPhone om te zetten. Het converteren van video's is een kwestie van drag and drop.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

media omzetter macVoor het converteren van videofilmpjes op de Mac grijpen veel mensen naar Handbrake. Wie alle extra opties niet nodig heeft kan echter ook terecht bij de gratis app Media Omzetter (Engels: Media Converter). Met drag-and-drop kun je video’s omzetten. Je kiest een bestandformaat uit het menu, sleept een videobestand naar de app en de omzetting begint meteen. Je krijgt een waarschuwing wanneer het converteren klaar is. Media Omzetter is maar 10 MB groot en levert 64 bit ondersteuning. Veel instellingen zijn al standaard voorgedefinieerd zodat jet er zelf niet over na hoeft te denken.

Zelfs onbekende formaten zoals WebM tref je aan, maar ook de meer gangbare zoals DivX en WMV. De video’s zijn meteen in iTunes te importeren en op je iPhone of ander iOS-apparaat af te spelen. Je kunt het jezelf nog makkelijker maken met apps als CineXPlayer (€1,59): daarbij hoef je helemaal je XviD-filmpjes niet meer te converteren: je sleept ze via Bestandsdeling naar iTunes en kunt ze meteen gaan bekijken via de app.

Voor Windows-gebruikers zijn Quick Media Converter en Hamster bruikbare alternatieven.

Downloaden: Media Omzetter (Mac OS X)

media omzetter

Via: Lifehacker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 maart 2011, 14:42
Categorie Desktop
Onderwerpen converteren, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.