Facebook-app toont meer advertenties voor mobiele apps

Alle ontwikkelaars kunnen nu reclames voor hun apps in de Facebook iOS-app tonen. Hierdoor zal het aantal ontwikkelaars dat hier gebruik van maakt toenemen.

facebook iphone appVanaf nu kunnen alle ontwikkelaars reclame maken voor iOS-apps binnen de Facebook-app. Dit heeft Facebook bekendgemaakt via het developer blog. In augustus ging er al een bèta voor de app-advertenties van start, waar een select groepje ontwikkelaars aan mee kon doen. Nu is de reclamedienst breed beschikbaar voor iedere app-ontwikkelaar die zijn app onder de aandacht wil brengen.

De app-reclames verschijnen in het nieuwsoverzicht van een Facebook-gebruiker. Door op zo’n advertentie te tappen word je automatisch naar de App Store gebracht, waar je de app kunt downloaden. Nu iedere ontwikkelaar gebruik mag maken van de reclamedienst, zullen de app-reclames waarschijnlijk gevarieerder en talrijker zijn dan voorheen.

De nieuwe advertenties zijn één van de manieren waarop Facebook op mobiele platformen geld wil verdienen. Dat heeft als gevolg dat gebruikers steeds vaker berichten in hun nieuwsoverzicht tegenkomen die niet door vrienden, maar door adverteerders zijn geplaatst. Dat het aantal advertenties in de Facebook-app enorm toeneemt is te zien aan onderstaand screenshot van redacteur Bart: het is moeilijk om tussen de advertenties nog de berichten van vrienden te zien.

Downloaden: Facebook (gratis)

facebook app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 11:27
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.