Klout iPhone-app voegt Passbook-integratie toe

De iPhone-app Klout heeft een update gekregen, waardoor je voortaan jouw Klout-profiel in een Passbook-ticket kunt zetten.

KloutDe iPhone-app van sociale mediatracker Klout laat je na een update jouw Klout-profiel in een Passbook-ticket zetten. Hierdoor kun je jouw Klout-gegevens bekijken via de Passbook-app, in plaats van vanuit Klout. Volgens de ontwikkelaar kun je op deze manier je Klout-profiel makkelijk laten zien bij bepaalde bedrijven. Om je Klout-profiel in een Passbook-ticket te zetten moet je eerst registreren voor de nieuwe Perks-dienst, waarbij je beloningen krijgt op basis van onderwerpen waar je invloedrijk over bent. Het is nog niet duidelijk hoe Perks precies effect hebben op je Passbook-ticket.

Klout PassbookIn de update-gegevens vertelt de ontwikkelaar van de Klout-app dat je een Klout-ticket kunt gebruiken om speciale service te krijgen bij je favoriete bedrijven. Wellicht slaat dit op de Perks die je vanuit Klout kunt krijgen. Zo zou een muziekwinkel je wellicht iets kunnen aanbieden als je jouw Klout-profiel laat zien als je veel over muziek te zeggen hebt. De ticket laat je naam, Klout-score, profielfoto en een QR-code zien.

De toevoeging van Passbook-ondersteuning geeft je wel één extra ticket om aan de nieuwe Passbook-app van iOS 6 toe te voegen. Het is nog de vraag of je daar veel aan hebt als je gewoon je profiel aan andere mensen wil laten zien: je hebt immers de Klout-app nodig om de Passbook-ticket te genereren, een app vanuit waar je ook gewoon bij je Klout-profiel kunt. De ticket bijft wel op je iPhone staan als je de app weer verwijderd.

De update zorgt er ook voor dat Klout voortaan volledig gebruikmaakt van de resolutie van de iPhone 5. Het is nu ook mogelijk om Perks rechtstreeks vanaf je iPhone te claimen.

Klout is een webdienst die bijhoudt hoe invloedrijk je op sociale netwerken bent over bepaalde onderwerpen. Op basis van je invloed krijg je een Klout-score, waarmee je jouw invloed meetbaar kunt maken.

Downloaden: Klout (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 oktober 2012, 22:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen klout, passbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.