Facebook-app krijgt meer locatie-info met aanbevelingen van vrienden

De Facebook-app krijgt meer informatie over locaties, met aanbevelingen en waarderingen van vrienden. De functie is zelflerend.

facebook nearbyFacebook heeft aangekondigd dat de iOS-app voortaan meer functies toont bij de optie ‘In de buurt’. Je kunt straks nieuwe locaties ontdekken die nabij zijn en die je vrienden positief gewaardeerd hebben. De ‘In de buurt’-optie is al aanwezig in het linker zijmenu van de iPhone-app, maar toont nu alleen namen van vrienden en de plaatsen waar ze hebben ingecheckt. Later vandaag zal de functie worden uitgebreid met een overzicht van lokale spots te zien waar vrienden hebben ingecheckt, plaatsen die ze ‘liken’ of die ze aanbevelen. Je kunt ook sorteren op het type locatie, bijvoorbeeld een restaurant.

Je kunt ook op een locatie tappen om te zien welke vrienden er zijn geweest en wanneer de locatie open is. Vervolgens kun je ook weer de locatie delen met vrienden, zelf een waardering achterlaten of een aanbeveling plaatsen voor vrienden. Hoe meer je hier gebruik van maakt, hoe persoonlijker de aanbevelingen worden. Facebook waarschuwt dat het nog gaat om een ‘vroege release’ en dat er nog aan gewerkt moet worden. Het plan is ook om locatie-info van derde partijen via de app aan te bieden. Mocht je de uitgebreide locatie-info nog niet zien, dan klopt dat: het komt gaandeweg beschikbaar. Wil je precies weten hoe het werkt, dan kun je kijken op de infopagina van Facebook.

Downloaden: Facebook (gratis, universeel, iOS 4.3+)

facebook 1  facebook 2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 20:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, locatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.