RTL Nieuws Mobile: Nederlandse nieuws-app met veel video, columns en live tv kijken

RTL heeft de gloednieuwe nieuws-app RTL Nieuws Mobile speciaal voor de iPhone uitgebracht. Je schakelt snel tussen nieuws, sport en video.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

RTL Nieuws Mobile iPhone iPod touchRTL Nieuws heeft zojuist haar nieuwe nieuws-app uitgebracht voor de iPhone. Die zou vanavond in het journaal pas worden aangekondigd en dinsdag pas beschikbaar komen, maar is nu al gesignaleerd in de App Store. De applicatie RTL Nieuws Mobile is speciaal ontworpen voor de iPhone en is dus geen universele app. Het maakt gebruik van de truc waar NU.nl om bekend staat: nieuws in verschillende categorieën eenvoudig en snel onder elkaar.

RTL Nieuws Mobile laat zich op twee verschillende manieren bedienen. De applicatie maakt geen gebruik van een menu links dat uitrolt als je erop drukt, zoals zoveel nieuwe apps. In plaats daarvan gaat het rechtstreeks voor de menustructuur van de geroemde NOS-app: het vouwt uit met een pijltje bovenin de balk. Open die en je vindt de verschillende onderdelen onder elkaar: overzicht, headlines, sport, Boulevard, slideshow, tv, video & live en ten slotte columns. Je kan echter ook door die verschillende rubrieken navigeren met pijltjes links en rechts aan de zijkant van de bovenbalk en met horizontale vegen op de pagina’s. Met die swipes pak je ook meteen het weer en het verkeer mee. De weerpagina is daarbij voorzien van de officiële Buienradar.

RTL Nieuws Mobile headlines RTL Nieuws Mobile video's

De overzichtspagina waar je op binnenkomt zet de toon voor de rest van de applicatie: overzichtelijk, maar wel iets schreeuweriger dan de directe concurrentie. Dat komt met name door de vetgedrukte nieuwskoppen. De app ziet er wel erg strak uit: verschillende rubrieken worden met hun eigen kleur aangeduid en bovendien biedt de overzichtspagina steeds een andere indeling voor andere elementen. Normaal nieuws kan je koppensnellen, de slideshows worden aangekondigd met fotootjes en een kop erop en de video-sectie ziet er meteen uit als een videospeler. De geschreven columns eronder herken je aan de portretfoto’s en het gebruikte lichtgrijs. De artikelpagina’s zelf zien er goed uit: foto bovenin, kop en datering, duidelijke tekst eronder verrijkt met quotes en links naar aanverwante artikelen. Die laden helaas wel de website in, in plaats van een pagina in de app. Ook is een optie voor een grotere letter welkom. De optie voor een groter lettertype is vindbaar in de instellingen.

Behalve het nieuws en de uitgebreide aandacht voor roddelnieuws onder de sectie Boulevard – een mogelijke meerwaarde ten opzichte van NU.nl en NOS, is er ook uitgebreide aandacht voor video. Elke pagina kan je naar onder trekken om de Live-knop te zien, waarmee je meteen inschakelt op de stream van RTL4. Ook kan je video’s van losse nieuwsitems bekijken en volledige journaals terugzien. Wel gaat er nog iets fout: als je de video fullscreen bekijkt en de iPhone kantelt, springt hij bij terugkeer uit de video niet terug naar de portretstand. Een verbeterpunt.

RTL Nieuws Mobile iPhone nieuwsbericht RTL Nieuws Mobile Buienradar op iPhone

De grote hoeveelheid en keuze uit video kan van RTL Nieuws Mobile een grote en belangrijke nieuws-app gaan maken. Maar de app heeft meer te bieden. Het uiterlijk, de bediening, de Buienradar en de columns maken RTL Nieuws Mobile ook op andere vlakken een speler van formaat.

Downloaden: RTL Nieuws Mobile (gratis, iPhone, iOS 5.1+)

RTL Nieuws Mobile is net uit. Het kan zijn dat je de app nog niet ziet met een zoekopdracht in de App Store. Onze App Store-link hierboven zou je er naartoe moeten leiden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 december 2012, 20:41
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.