NRC verkocht al 200.000 kranten via iPhone-applicatie

NRC heeft tot nu toe 200.000 digitale kranten via de iPhone verkocht. De applicatie is 25.000 keer gedownload, zegt directeur-uitgever Gert Jan Oelderik van NRC Media.

nrc iphone
In Amsterdam organiseerde Mediafacts Academy gisteren een seminar over uitgeven op de iPad. NRC gaf er een demonstratie van de iPad-applicatie waarmee je straks de krant op de iPad kunt lezen. Voor iPhone-bezitters was er ook nieuws: de €0,79 kostende NRC-applicatie is inmiddels 25.000 keer verkocht en er zijn in totaal 200.000 kranten via de applicatie verkocht.

De iPhone-applicatie is daarmee veel succesvoller dan de edities voor diverse e-readers, vertelde directeur-uitgever Gert Jan Oelderik van NRC Media na afloop van het evenement aan iPhoneclub. Hij maakte wel de kanttekening dat het getal van 200.000 stuks niet alleen los verkochte kranten zijn, maar dat ook de krant meetelt die je bij aanschaf van de applicatie krijgt (bij aanschaf van de applicatie krijg je de eerste krant gratis).

Een simpele rekensom dat NRC dan dus 200.000 x €0,79 x 0,70 = €110.600 moet hebben verdiend gaat niet op, want er zijn ook lezers die de kranten via hun digitale abonnement gratis kunnen downloaden. Het digitale abonnement, dat nu €189 per jaar kost (papieren editie: €330), zou wel eens in prijs omlaag kunnen gaan. Oelderik vraagt zich af of de gepercipieerde waarde van pixels net zo hoog is als op papier. Maar dat er voor de kranten betaald zal moeten worden, is voor hem wel duidelijk: NRC levert inhoudelijk diepgaandere artikelen dan wat je krijgt voorgeschoteld als je de gratis krantjes op het station doorbladert. Kwalitatief goed nieuws kost gewoon geld.

Downloaden: NRC Handelsblad (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2010, 12:10
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen kranten, nrc reader

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.