Dropbox: printen via AirPrint en delen op Twitter en Facebook

De online cloudopslag Dropbox is voorzien van update 1.5.5 op de iPad en iPhone. Die voorziet de applicatie van directe deelmogelijkheden naar Twitter en Facebook en kan documenten draadloos printen via AirPrint.

DropboxDe handige online opslagdienst Dropbox heeft haar iPhone- en iPad-app geüpdatet naar versie 1.5.5. De update biedt als voornaamste verbetering dat je bestanden voortaan direct kan delen op Facebook en Twitter. In het geval van Facebook, kan je een bestand delen als nieuwe statusupdate, maar ook als bijlage in een privébericht gericht aan één vriend. Daarvoor leest de opslagdienst je vriendenlijst van Facebook uit.


De deelopties komen in beeld als je een bestand, document of afbeelding hebt geopend in Dropbox op de iPad. De opties Tweet, Post to Facebook en Facebook Message staan dan tussen eerdere opties als de link e-mailen of kopiëren naar het klembord. Het is vooralsnog niet mogelijk om hele mappen publiekelijk vrij te geven op de sociale netwerken.

Een andere vernieuwing is dat Dropbox voortaan AirPrint ondersteunt, zodat je documenten en afbeeldingen draadloos naar een aangesloten printer kan sturen om uit te draaien. De toevoeging van de Koreaanse taal is de, voor ons niet erg interessante, derde toevoeging van de update.

Downloaden: Dropbox (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.