Dropbox krijgt deelfunctie voor Facebook en Twitter, ondersteunt AirPrint

De online opslagdienst Dropbox heeft haar iPhone-app voorzien van update 1.5.5, waarmee je bestanden en documenten direct kan delen op Twitter en Facebook. Op Facebook kan je zelfs in privéberichten versturen.

dropbox ipad iphoneHet is voortaan eenvoudiger om bestanden op Facebook en Twitter te delen via Dropbox. Moest je eerder de link van een bestand opvragen om die later handmatig in een bericht te zetten, daar kan je nu rechtstreeks vanuit de Dropbox-app een bestand selecteren en het publiekelijk vrijgeven op de sociale netwerken. In het geval van Facebook, kan je ervoor kiezen een bestand te versturen als statusupdate of als persoonlijk bericht naar iemand in je vriendenlijst.

Nadat je Dropbox versie 1.5.5 hebt geautoriseerd in Facebook, wordt je teruggestuurd naar de Dropbox-app om daar een geadresseerde te kiezen voor je persoonlijke bericht. Dropbox leest daarbij dus je vriendenlijst van Facebook uit.

Je kan alleen individuele bestanden delen naar de sociale netwerken, en daarvoor moet je het bestand openen in de applicatie. Je kan dus niet al delen vanuit een overzichtspagina van bestanden en ook is er vooralsnog geen mogelijkheid om een hele map te openbaren.

Een andere vernieuwing is dat Dropbox voortaan AirPrint ondersteunt, zodat je documenten en afbeeldingen draadloos naar een aangesloten printer kan sturen om uit te draaien. De toevoeging van de Koreaanse taal is de, voor ons niet erg interessante, derde toevoeging van de update.

Downloaden: Dropbox (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2012, 13:25
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bestand, dropbox, facebook, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.