De Kinderkijkbuis: verzameling kindervideo’s op de iPhone

De Kinderkijkbuis is een gratis app voor de iPhone en iPod touch met een overzicht van fragmenten van allerlei televisieseries die geschikt zijn voor kinderen. Onder andere Nijntje, Kabouter Plop en Pingu hebben filmpjes.

De Kinderkijkbuis iPhone-app voor kinderenHet kost echt niet zoveel moeite om een paar geschikte video’s voor je kinderen op YouTube op een rij te zetten, maar toch zijn er genoeg apps voor de iPhone die dat al voor je gedaan hebben. De Kinderkijkbuis is de nieuwste applicatie in die categorie. In de gratis toepassing kom je snel bij verschillende filmpjes van onder andere Pieter Post, Dribbel, Kabouter Plop, Nijntje, Kikker, Pingu en Jip en Janneke.


De video’s komen rechtstreeks van YouTube en vereisen dus een (mobiele) internetverbinding om bekeken te worden. In tegenstelling tot sommige betaalde apps van dit kaliber, kan je ze dus niet offline bekijken.

De Kinderkijkbuis KoekeloereBehalve de genoemde series, vind je ook afleveringen en fragmenten van Bumba, Zandkasteel aan Zee, Hoela Hoep, De Fabeltjeskrant, Musti, Koekeloere, Wielen van de Bus, en Vrouwtje Theelepel in de applicatie. Daarmee is het aanbood heel aardig, al verschilt het aantal video’s per titel. Omdat het aanbod afhankelijk is van de videosite, hoef je geen complete seizoenen aan afleveringen te verwachten. Zo bestaat het overzicht van Kabouter Plop bijvoorbeeld ook uit de Kabouterdans.

De Kinderkijkbuis is makkelijk te bedienen. Het hoofdmenu bevat grote tegels met afbeeldingen van de programma’s en elke serie heeft zijn eigen achtergrondkleur waar de afleveringen op worden geladen. Als je er een aandrukt, komt de YouTube-video zonder opsmuk er omheen in beeld en kan je alleen de Play-knop drukken of teruggaan met de knop Sluit. In het hoofdmenu staat onderaan in beeld wel een reclamebalk. Die kan weggekocht worden voor 79 cent.

Downloaden: De Kinderkijkbuis (gratis)

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.