iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Tab App: geleend geld verrekenen in Nederlandse app

De Nederlandse iPhone-app Tab App is een nieuwe variant op Wie Betaalt Wat voor de iPhone en iPod touch. Je kan gegeven en ontvangen bedragen in de applicatie overzichtelijk per persoon op een rij zetten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Tab App pushbericht lening iPhoneTab App is een nieuwe applicatie van de ontwikkelaars achter de applicaties Trein en Schiphol. Twee applicaties die voor een grote groep Nederlanders interessant zijn en als het aan ontwikkelaar Evolutionhost ligt, gaat die vlieger ook op voor het nieuwe Tab App. Met de nieuwe applicatie kan je eenvoudig bijhouden hoeveel geld je hebt voorgeschoten en voorgeschoten hebt gekregen van anderen, die je via e-mail en in de app op de hoogte kan houden van de transacties.

Nadat je een bedrag hebt ingevoerd, zie je in het hoofdscherm hoe ver de ene of meerdere betrokkenen al zijn met de verrekening van het geleende of uitgeleende geld. Bij het aanmaken van een verrekening geef je aan om welk bedrag het gaat, of je het hebt voorgeschoten of hebt gekregen en kies je een of meer geadresseerden aan de hand van hun e-mailadres. Ook kan je een omschrijving geven, een locatie toevoegen, foto toevoegen en aangeven of je zelf meebetaalt in het bedrag.

Het is belangrijk dat je niet op Gereed op het toetsenbord drukt voordat je alle opties langs bent gegaan: de transactie wordt dan meteen toegevoegd. Niet helemaal doordacht. Erger nog is dat je na het aanmaken van een betalingswens geen aanpassingen meer kan doen. Je kan geen extra mailadressen meer toevoegen, je kan niet het vinkje achteraf aanzetten dat je zelf ook nog meebetaalt. Je kan opdrachten alleen in de app verwijderen als de ander ze nog niet heeft geaccepteerd. Dan volstaat een swipe op de opdracht zelf. Het zijn kinderziektes die nog moeten worden verholpen.

Waar je geen problemen mee hoeft te verwachten, is de privacy van je gegevens, laat ontwikkelaar Edward Poot weten aan iPhoneclub.nl. Ondanks dat de app gratis is, je jezelf registreert met je mailadres en de mailadressen van anderen opzoekt aan de hand van je contactenlijst, schuilt het verdienmodel van Tab App niet in die gegevens:

Omdat de app met persoonlijke accounts werkt, is een verificatie-methode nodig om de gebruiker te identificeren. Wij hebben daarbij gekozen voor e-mail en niet voor bijvoorbeeld sms. Het e-mailadres is gekoppeld aan je account, maar wij zullen het zeker niet gebruiken voor externe marketing. Wij garanderen vertrouwelijk met de gegevens om te gaan.

De app is gratis en zonder reclame, wat betekent dat wij er nu nog niet aan verdienen. Wij geloven echter in de kracht van de app en omdat deze uniek in zijn functionaliteit is, verwachten wij dat de gebruikersgroep groter en groter zal worden. Een mogelijkheid zou zijn om in de app reclame toe te voegen en een betaalde app te introduceren zonder reclame. Voorlopig lijkt ons dit echter zeker niet aantrekkelijk. We willen eerst kijken hoe de app zich ontwikkelt.

Tab App is toegankelijk gehouden door die reclamevrijheid en het prijskaartje, maar er zijn meer voordelen van het gebruiken van de app in plaats van enkel e-mails ontvangen met de betalingswensen van anderen. Zo ontvang je een pushbericht bij een transactie en beland een betalingswens ook meteen in het overzicht. Dat staat bovendien gesorteerd op personen en niet op evenementen, zodat je per persoon ziet hoeveel je elkaar nog verschuldigd bent.

De bedoeling van Tab App is snel duidelijk. De applicatie bedient intuïtief en kan erg handig worden als veel bekenden de app gaan gebruiken. Het is daarom extra zuur dat je in deze versie nog geen afspraken kan wijzigen.

Downloaden: Tab App (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 10:16
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen betalen, lenen, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.