De 5 favoriete iPhone-apps van 2011 van forummoderator Leon Verhelst

Het jaar 2011 is bijna afgelopen en daarom blikt forummoderator Leon Verhelst terug op zijn favoriete apps van 2011. In het lijstje: de gloednieuwe app Ace voor Facebook, Echofon om te kunnen twitteren, NU voor het lezen van nieuws, Spotify om muziek te luisteren en als favoriete game: Tetris.

best-of-2011De komende dagen lees je op iPhoneclub over de favoriete apps van onze redacteuren en forummoderators. Bart Breij en Bastiaan Vroegop gaven gisteren de aftrap en vandaag is het woord aan Leon Verhelst. Leon is forummoderator van het iCulture-forum, maar was ook onze eerste fulltime medewerker. Begin 2011 ging hij als stagiair aan de slag om mee te werken aan interne projecten, maar hij schreef tussen de bedrijven door ook nog even 78 artikelen. Hieronder lees je Leon’s selectie van de apps waar hij in 2011 het meest aan heeft gehad.

Echofon Pro

Deze applicatie is van het begin af mijn favoriete app. Eerst de gratis versie, daarna de in-app aankoop voor pushberichten. Enkele jaren en flink wat geteste apps later is Echofon nog steeds mijn persoonlijke favoriet. In het afgelopen jaar kreeg deze app helaas maar één grote update; de optie om mensen of hashtags tijdelijk te muten. Die in 2012 gebruikt zal worden voor #bzv.

Echofon Pro Echofon Pro
Categorie: Sociaal netwerken
Prijs: €3,99

Ace for Facebook

Gloedjenieuw, maar nu al vervanger van de officiële Facebook-app. De applicatie is een stuk sneller, ziet er visueel goed uit en heeft een betere performance dan we van de Facebook-app gewend zijn. De officiële applicatie is dan ook binnen enkele uren van mijn iPhone verdwenen, simpelweg omdat deze te veel foutjes maakte bij normaal gebruik van de app. Toch mist Ace for Facebook wel een belangrijke feature: pushnotificaties. Maar ook daar heeft de App Store een oplossing voor: Boxcar.

ace for facebookAce for Facebook
Categorie: Sociaal netwerken
Prijs: Gratis

Spotify

De applicatie bestaat al een tijdje, maar heeft zich in die tijd in mijn ogen flink verbeterd. Mede dankzij de offline-functie die sinds kort ook voor Spotify-gebruikers zonder Spotify Premium werkt, gebruik ik deze sinds kort vaker dan de Muziek-app van Apple. En dankzij Spotify’s laatste update, waardoor de muziek nu minder schokt tijdens het luisteren, zal dat zeker zo blijven.

SpotifySpotify
Categorie: Muziek
Prijs: Gratis

Tetris

Toen de oude vertrouwde Tetris plotseling uit de App Store verdween en werd vervangen door een nieuwe variant, wist men niet zo goed wat we ervan moesten denken. De twijfel sloeg ook bij mij toe, maar voor €0,79 een koopje en enkele lange sessies Tetris verder uiteindelijk een favoriet. Het spelletje heeft helaas nog niet een highscorelijst waar je met je vrienden kan strijden om de eerste plaats, maar daar zal hopelijk snel verandering in komen.

Tetris
Categorie: Games
Prijs: €0,79

NU

Onmisbaar op elke iPhone of iPod touch: de NU-app. ‘s Morgens tijdens het ontbijt, of enkele minuten later al in de trein het laatste nieuws bekijken. En in het geval van breaking news krijg je nog een pushnotificatie ook. Zo weet je bijvoorbeeld meteen dat André Kuipers op weg is naar het ISS en wanneer hij weer terugkeert. En voor de echte nieuwsfreaks is er nog een makkelijke functie: pushnotificaties voor bepaalde tags bij nieuwsberichten.

NU appNU
Categorie: Nieuws
Prijs: Gratis

Meer 2011-lijstjes vind je hier: De 5 favoriete iPhone-apps van 2011 van…

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2011, 16:29
Categorie Uncategorized
Onderwerpen echofon, facebook, spotify, tetris

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.