KloutScore voor iPhone laat zien hoeveel online invloed je hebt

KloutScore is een nieuwe app waarmee je je kloutscore kunt bekijken. De app toont je actuele score en die van vrienden. Je ziet ook welke mensen je beïnvloed en op welke topics je deskundige bent.

kloutscore icoonMensen die veel actief zijn op sociale netwerken, weten wat hun kloutscore is. De kloutscore wordt bepaald aan de hand van je online invloed en daarbij telt het aantal likes, retweets, reacties en enkele andere factoren mee. Hoe socialer je met anderen omgaat en hoe meer interactie je weet te bewerkstelligen, hoe meer punten je verzamelt. Zo ben ik met een kloutscore van 54 leuk bezig, maar er zijn natuurlijk altijd mensen die het nog beter doen. Anderen kunnen jouw score omhoog brengen door op topics te stemmen. Klikken vrienden op mijn kloutpagina op het woordje ‘iPhone’, dan krijg ik extra punten en weet Klout dat ik iPhone-deskundige ben.

Zo kun je makkelijk zien welke mensen op welk gebied deskundig en invloedrijk zijn. Nu zijn er natuurlijk genoeg mensen die dit totale onzin vinden en met een beetje ‘aanmodderen’ op Facebook al tevreden zijn. Maar er zijn ook mensen voor wie de online reputatie erg belangrijk is, omdat ze er hun werk van hebben gemaakt.

kloutscoreDenk aan mensen die trainingen geven, bloggers of consultants. Goed scoren laat zien dat je professioneel bezig bent en als influenceer wordt gezien. Natuurlijk kun je ook weer naar het andere uiterste uitslaan, door alleen nog maar te kletsen met mensen die een minstens zo hoge score hebben als jijzelf. Maar dat is een ander verhaal.

Het raadplegen van je kloutscore op de iPhone was al te doen met een onofficiële app iKlout, waarvoor je €0,79 moet betalen. Er is nu ook een gratis app, met de naam KloutScore. Hiermee kun je zien welke scores jijzelf en vrienden halen. Helaas toont het cijfer op het icoontje (34) niet je actuele kloutscore, maar gaat het om een willekeurig cijfer. Hoog scorende mensen zijn bijvoorbeeld Robert Scoble (89), Pete Cashmore van Mashable (89) en John Gruber (70).

Downloaden: KloutScore (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 december 2011, 12:25
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen invloed, klout, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.