Connect App: zoeken naar mensen en interesses in iPhone-app

Connect App is een iPhone-applicatie in de stijl van Highlight en Sonar, waarmee je personen op de kaart kan vinden met gelijke interesse.

Connect App header iPhone elkaar vindenApplicaties waarmee je in de buurt kan zoeken op personen met interesses of een expertise: je zou zeggen dat het wel een keer moét aanslaan. Toch gingen eerdere apps die het probeerden net zo snel als ze kwamen. Sonar poogde het zakelijk voor LinkedIn en Highlight probeerde het persoonlijker op basis van Facebook, maar beide waren ze vooral ongunstig voor de batterijduur van de iPhone en bouwden ze geen groot gebruikersbestand op. Connect App heeft geleerd van die fout en vereist niet constant je locatie. Bovendien kan je de app koppelen aan LinkedIn, Twitter of Facebook, en richt je hem zo zakelijk of persoonlijk in als je zelf wilt.

Talenten en interesses

Bij het aanmelden kan je profielinformatie automatisch laten invullen door de informatie op je sociale netwerken, maar daarmee ben je nog niet klaar. Het belangrijkste gedeelte dat je over jezelf invult zijn je skills en interests. Dat zijn de zoektermen waarop je gevonden wil worden op de kaart. Die vormen de hoofdmoot van de app. Verder kan je werkervaring toevoegen, scholen, sociale accounts, links en een telefoonnummer.

Connect App contactinformatie Connect App locatie aangeven

Batterijzuinig

De kaart is het hoofdscherm van Connect App, waarop je met een knop kan aangeven of je zelf zichtbaar of onzichtbaar bent voor andere gebruikers. De applicatie raadpleegt alleen je locatie als je jezelf opnieuw op de kaart wilt zetten, met de My Location-functie bovenin beeld. Ook kan je aangeven of je zichtbaar bent voor andere gebruikers. Zo is het makkelijk en batterijzuinig de app te richten op je werkplek, zonder dat je daarna pardoes je eigen thuis weggeeft omdat je daar ‘s avonds bent. De knop rechtsboven is de sleutel van de app. In dat overzicht voer je de tags in waarop je andere personen wilt zoeken. Je kan elke zoekopdracht een kleur meegeven om hem op de kaart terug te zien. Ook kan je met een extra vinkje aangeven dat je alle andere gebruikers van de app wilt zien. Als iemand met je interessegebieden in de buurt is, verstuurt de app een pushbericht.

Menu

Je kan contact zoeken met andere gebruikers door ze in de app een bericht te sturen, nog los van de verwijzingen naar sociale media. Berichten verzamelen zich in de Inbox, de bovenste pagina in het menu links. Daar vind je eveneens directe toegang tot zoeken, het updaten van je status, je profiel en personen die je hebt gemarkeerd als favoriet. De optie Settings is de laatste relevante optie. Daarin zet je schakelaars om om snel bepaalde gegevens wel of niet te laten zien.

Connect App hoofdmenu links Connect App zoeken op interesses

Over nagedacht

Je merkt aan alles dat er goed is nagedacht over Connect App. Je deelt alleen je locatie als je dat zelf wilt en op die locatie blijf je vindbaar, totdat je zelf anders aangeeft. De optie onvindbaar te worden en zoektermen in te vullen waarop je vindbaar is, zijn allemaal handig: geen algoritmes, maar alles zelf in de hand hebben. Connect App pleegt dus geen aanslag op je batterij en is ook op andere vlakken beter dan de pogingen van Sonar en Highlight.

Downloaden: Connect App (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2013, 13:08
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen connector, facebook, linkedin, locatie, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.