Book Creator: zelf ebooks maken op de iPad

Book Creator for iPad is een app waarmee je ebooks kunt maken op de iPad. Het bijzondere is dat het boeken oplevert, die je meteen bij de iBook Store van Apple kunt indienen. Book Creator is een soort InDesign Lite voor de iPad.

book creatorDe iPad is een populair apparaat om ebooks te lezen. Maar met een nieuwe app is het nu mogelijk om ze ook te maken op de iPad. Book Creator for iPad is te vergelijken met InDesign op de desktop, maar dan wel een sterk vereenvoudigde versie waarmee je eenvoudige dingen kunt doen als: tekst in blokken plaatsen, afbeeldingen toevoegen vanuit een bibliotheek, meerdere lagen, formaat aanpassen en dergelijke. Ben je klaar, dan kun je het boek openen in iBooks of doorsturen naar Dropbox. Je kunt het zelfs insturen naar de iBooks Store, omdat het volgens de aanbieders voldoet aan alle technische eisen die Apple stelt.


Voor Nederlandse gebruikers is er dan nog het obstakel dat je nog geen betaalde boeken in de Nederlandse iBook Store kunt publiceren. De app kost €5,49 en dat is een redelijke prijs in vergelijking met het prijzige InDesign. Maar de mogelijkheden zijn natuurlijk wel een stuk beperkter. Net als bij videobewerking op de iPad kun je je afvragen of je hier nou echt een iPad voor nodig hebt. Soortgelijke tools op de desktop zoals Calibre zijn veel uitgebreider en krachtiger. En misschien heb je het boek zelf al op een laptop geschreven, waardoor het wat overdreven lijkt om dan de laatste stap op de iPad uit te voeren.

Heb je echter besloten om alle computers de deur uit te doen om lekker op een tropisch eiland op je iPad te gaan werken aan je meesterwerk, dan is Book Creator echt handig.

Downloaden: Book Creator for iPad (€5,49)

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.